O persoana stresata nu ar vrea sa auda niciodata aceste lucruri!

873

In perioadele in care suntem stresati orice remarca inocenta ne poate face sa reactionam. Printre toate aceste remarci, exista cinci care au cel mai mare efect negativ asupra unei persoane stresate. Citeste in continuare pentru a afla ce nu ar trebui sa-i spui niciodata unei persoane stresate.

Sunteti stresata? Poate un pic … Totusi, daca cei din preajma voastra ar evita sa spuna urmatoarele cinci fraze, v-ati enerva mai putin.

Sunteti o persoana care nu poate pastra manichiura intacta timp de 12 ore, din cauza ca va roadeti unghiile din senin? Suferiti de dureri de stomac, insotite de dureri de cap, spate si insomnii? Simtiti nevoia sa consumati ceva dulce, asa din senin? Pe scurt, sunteti predispusa la stres. Daca cei din jurul vostru ar fi putut evita sa va spuna urmatoarele fraze, v-ati enerva in mod sigur mai putin.

„Totul e in mintea ta”

Respiratia este scurta, simtiti palpitatii si aveti dificultati de respiratie: pe scurt, sunteti stresata. Si nu e nimic mai rau decat cineva care vine si iti spune ca aceste simptome sunt doar in mintea ta si ca in cele din urma, nu e mare lucru. Va enervati pentru ca in realitate stiti ca simptomele sunt reale.

 „Calmeaza-te”

Deci, daca ar fi fost atat de simplu ati fi facut acest lucru de mult timp, nu credeti? Este mult mai bine sa ascultati persoana stresata, chiar daca „problemele” ei va par lipsite de importanta. Nu dati sfaturi care cresc sentimentul de neliniste.

„Nu este foarte grav”

Evident ca este grav, altfel nu ati incerca sa calmati persoana (conform punctului precedent). Cu toate acestea nu sunteti prezent in mintea ei si, importanta pe care o dati pentru problemele sale este relativa. Deci, fiecare situatie depinde de punctul de vedere al persoanei stresate, de aceea acest sfat nu este unul de ajutor atunci cand ii spuneti ca viata ei nu este atat de dificila.

„Nu te-ai gandit niciodata sa faci yoga ?”

Deci da, yoga poate ajuta cu adevarat corpul si mintea unei persoane, dar nu este o idee buna pentru a ii face o astfel de recomandare unei persoane aflate intr-o criza de stres. De ce? Pentru ca ar putea crede ca te intereseaza foarte putin starea prin care trece. Mai bine asteptati sa sa se mai relaxeze, dupa care ii prezentati recomandarea.

” Tu nu vrei sa iei medicamente? „

Multumesc, dar nu, multumesc!. Nu spuneti niciodata persoanei sa ia medicamente, ascultati si, in cele puteti recomanda sa consulte un medic.

Sursa: rador.ro