joi, iunie 8, 2023

O familie de clujeni a dat lovitura! Produce cel mai bun ulei din Europa!

O tanara a dezvoltat in Cluj o afacere inceputa de tatal ei cu 16 ani in urma, renuntand in final la locul sau de munca din Bucuresti.

Familia Feliciei Tulai, este din comuna clujeana Luna, acesta produce ulei presat la rece inca din anul 1998. Felicia, in anul 2011, lucrase timp de sapte ani in domeniul leasingului, apoi a hotarat ca vrea sa se alature afacerii de familie.

“A fost anul in care m-am decis sa imi dau mie un an pentru a vedea daca pot sa creez un brand din munca parintiilor mei”, spune Felicia.

Inainte de venirea Feliciei, tatal sau vindea uleiul presat la rece  vecinilor si prietenilor lui. Acum, garajul lor este un adevarat deposit, familia incepand sa produca si alte tipuri de ulei presat la rece iar produsele lor sunt prezente in mai multe magazine (magazine bio) in tara.

In acest an, uleiul Luna Solai a primit premiul “Superior Taste Award” cu o stea din aur din partea Institutului de Calitate si Gust de la Bruxelles.

Uleiul produs de familia clujeana se gaseste acum in magazine din noua judete ale tarii, plus municipiul Bucuresti. Sunt obtinute, prin presare la rece, uleiuri de floarea soarelui, dovleac, in, nuca, rapita si canepa, arata

Acest ulei presat la rece este produs prin zdrobirea semintelor oleaginoase si presarea lor fara a fi supuse unor procese termice. Folosirea caldurii la fabricarea uleiului sporeşte cantitatea de produs obtinuta, insa rareste cantitatea de vitamine, minerale şi substante nutritive, modifica aroma naturala, calitatea lor şi aduce modificari organoleptice. Tehnologia aplicata ajuta la pastrarea gustului natural, specific semintelor, şi permite extragerea intr-o proportie mai mare a nutrientilor, antioxidantilor, vitaminelor, mineralelor, comparativ cu celelalte procedee, arata worldwideromania.

Ultimele stiri

Stiri