marți, februarie 7, 2023

Nu vei mai arunca niciodata cojile de ou dupa ce vei afla asta! Unul dintre cele mai eficiente remedii din Romania pentru arsurile la stomac!

In cazul in care obisnuiesti sa arunci cojile de ou, dupa ce vei citi ce pot face pentru sanatatea ta, speram noi, nu vei mai face niciodata asta. Acestea au o multime de utilizari, atat in domeniul sanatatii, cat si al tratamentelor de infrumusetare. In cele ce urmeaza iti vom prezenta doar doua dintre aceste utilizari.

Ouale sunt hranitoare, dar sunt folosite deseori si pentru unele tratamente. Putini stiu, totusi, ca de ajutor in anumite remedii pot fi si cojile de ou.

Arsuri stomacale

Coaja unui ou se sfarama usor si se pune la foc mic, intr-o tigaie, pana se ingalbeneste usor, apoi se piseaza. Se administreaza cate o jumatate de lingurita, o data pe zi, timp de zece zile.

Pentru par bogat si sanatos

Se administreaza cate o jumatate de lingurita de pulbere din coaja de ou, o data pe zi, ideal – impreuna cu o lingurita de ulei de peste. Tratamentul se tine o data pe an, din noiembrie pana in martie.

Pulberea se prepara folosind doar oua foarte proaspete. Se spala bine cu sapun si se clatesc sub jet de apa. Se pot utiliza cojile, atat de la ouale crude, cat si de la cele fierte. Coaja de la ouale crude se spala in interior pentru a curata albusul, fara sa se indeparteze si pelicula albi¬cioasa, dupa care cojile se pun la fiert, la foc mic, timp de maximum zece minute. Se scot din apa si se lasa cateva ore sa se usuce complet, fara a le aseza in bataia directa a soarelui. Se piseaza intr-un mojar sau in rasnita de cafea, iar pulberea obti¬nuta se pastreaza intr-un borcan inchis ermetic, pus intr-un loc intunecos si uscat.

Sursa: realitatea.net

Ultimele stiri

Stiri