marți, mai 30, 2023

Nu reincalzi niciodata aceste alimente! Iti poti pune sanatatea in pericol!

Reincalzirea este un mod de viata. Fie ca este vineri seara si ai nevoie sa cureti frigiderul sau ca doresti sa transformi resturile de ieri intr-o masa noua, cuptoarele cu microunde sunt tovarasii nostri de bucatarie la indemana. Dar, cercetarile arata ca reincalzirea unora alimente poate avea un efect negativ asupra sanatatii noastre, mai ales daca acestea au fost depozitate incorect in prealabil.

Unele alimente, daca sunt reincalzite, nu doar ca isi pierd din calitatile nutritionale, dar pot deveni si toxice.

1. Ciupercile

Cel mai bine este sa le consumi de indata ce le-ai gatit sau daca iti mai ramane o portie pentru a doua zi, mananc-o rece. Cand sunt reincalzite, ciupercile pot deveni periculoase pentru sistemul digestiv, intrucat apar niste modificari in structura unor proteine din compozitia lor.

2. Carnea de pui

Acelasi lucru se intampla si in cazul carnii de pui, motiv pentru care este indicat sa nu o consumi reincalzita. In cazul in care nu poti evita acest lucru, cel mai bine este sa o incalzesti la o temperatura joasa mai multe minute, decat repede dar la o temperatura ridicata.

3. Cartofii

Pe langa faptul ca isi pierd din calitatile nutritive cand sunt reincalzitii, cartofii devin si toxici pentru organism.

4. Spanacul

Spanacul este o leguma care contine nitrat intr-o cantitate destul de mare. Daca este reincalzit cateva zile la rand, spanacul devine un potential carcinogen, din cauza ca nitratul din compozitia lui se transforma in nitrit, o substanta periculoasa pentru corp.

5. Sfecla rosie

La fel ca spanacul, si sfecla rosie poate creste riscul aparitiei cancerului, daca este reincalzita. Daca vrei sa reduci la minimum acest risc si sa beneficiezi de efectele pozitive ale sfeclei rosii, cel mai bine este sa o consumi in stare cruda.

Sursa: realitatea.net

 

Ultimele stiri

Stiri