marți, februarie 7, 2023

Nu o sa-ti vina sa crezi ce efecte are luna asupra ta! Te influenteaza inca din prima zi de viata!

Fiecare lucru din mediul exterior are un efect asupra universului nostru interior. Fie ca este vorba de expunerea la razele ultraviolete ale soarelui, de privitul cerului senin al diminetii, de plimbarile in padure sau de intoul in mare. Frumusetea naturii are un efect pozitiv asupra fluxului hormonal si energetic al organismului nostru.  Cu toate acestea, cati dintre noi ne dam seama de influenta pe care o are luna asupra noastra?

„Majoritatea lucrurilor ciudate se intampla atunci cand e luna plina”. E doar un mit sau exista si explicatii stiintifice pentru afirmatia anterioara? Oamenii de stiinta nu au putut combate aceasta idee, dar nici nu au reusit inca sa demonstreze care sunt efectele satelitului natural al Terrei asupra noastra.

Jean-Luc Margot, profesor doctor in astronomie la University of California, Los Angeles, este de parere ca „luna are fara indoiala un impact asupra starii emotionale”. Exista numeroase studii care dovedesc legatura intre fazele lunii si anumite probleme de sanatate, dar motivele nu sunt cele la care v-ati fi gandit. V-am starnit curiozitatea?

Va zvarcoliti si va rasuciti toata noaptea

Daca va este imposibil sa adormiti si este luna plina, s-ar putea sa nu fie vorba de o simpla coincidenta. Cercetatorii elvetieni au publicat un studiu care a aratat ca atunci cand e luna plina, oamenii adorm mai greu, dorm mai putin, iar somnul nu este la fel de odihnitor ca de obicei. Dupa cate se pare, nivelul melatoninei este mai scazut din cauza faptului ca astrul selenar este mai stralucitor, nu pentru ca ar exista anumite implicatii magice.

Va simtiti iritat, prost, dispus

E clar ca originea cuvantului „lunatic” este termenul latin „Luna”. Legenda spune ca luna plina statea la baza episoadelor maniacale ale persoanelor care sufereau de tulburarea bipolara. Potrivit studiilor realizate de profesorii de la UCLA schimbarile de stare sunt de fapt atribuite modalitatii in care luna lumineaza cerul, cauzand insomnii, nu unor puteri mistice.

Luna plina provoaca diverse accese de boala

O cercetare ampla si-a propus sa demonstreze daca luna plina are legatura cu crizele de epilepsie. Medicii din Brazilia au dovedit ca 70% din decesele cauzate de atacuri epileptice au avut loc in serile cu luna plina. Un alt studiu realizat in 2013 a relevat ca aceste atacuri erau cu 11% mai frecvente in aceeasi perioada.

Sursa: jurnalul.ro

Ultimele stiri

Stiri