joi, martie 30, 2023

Nu o sa mai mananci niciodata parizer cand vei afla ce contine si ce efect are asupra organismului!

Parizerul este una dintre gustarile la care apelam atunci cand avem nevoie de o gustare pe fuga, dar ar trebui sa avem mare grija cu acest aliment. Este periculos, iar numarul mare de substante periculoase din continutul sau confirma aceasta afirmatie.

Pentru multi dintre romani, parizerul este alimentul care ii salveaza atunci cand au nevoie de o gustare luata pe fuga. Chiar daca este ieftin si satios, multi consumatori ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte de a-l folosi in sandvich-uri. Un filmulet aparut pe internet, desprins parca din filmele de groaza, arata modul in care se prepara parizerul, alimentul atat de apreciat de unii consumatori.

Din lipsa de educatie sau din saracie, multi romani mananca prost si ieftin. Chiar daca sunt nerecomandate de nutritionisti, mezelurile fac parte aproape zilnic din meniul acestor consumatori. Multe dintre mezeluri contin cantitati impresionante de apa si grasime, sorici, cantitati infime de carne si generoase de E-uri, punandu-ne sanatatea intr-un mare pericol.

De asemenea, parizerul mai contine, in concentratii ridicate, piele, tendoane si cartilagii. Pielea apare pe eticheta ca si ingredient separat, insa tendoanele sunt continute de carnea dezosata mecanic, adica resturile de pe oase.

Cantitatea ridicata de apa din parizer face necesara folosirea unui agent gelifiant, caragenanul (E407). Unele studii arata ca E407 ar putea fi responsabil pentru aparitia cancerului colorectal.

Parizerul contine si o serie de aditivi. Guma de guar (E412) este un agent de ingrosare, care potenteaza actiunea caragenanului. E412 poate provoca astm, alergii, greturi, balonari, eczeme.

Nitritul de sodiu (E250) si nitratul de sodiu (E251) sunt doi aditivi al caror consum poate duce la aparitia cancerelor.

Un alt aditiv care se gaseste in compozitia parizerului este monoglutamat de sodiu (E621). In cazul copiilor mici, E621 poate interactiona cu hemoglobina, blocand-o si oprind sau reducand dramatic alimentarea tesuturilor cu oxigen. Acest mecanism, daca intervine, este unul mortal.

Sursa: romaniatv.net

Ultimele stiri

Stiri