Nu mai reutiliza niciodata sticlele de plastic! Iata de ce!

667

 

Cu totii avem obiceiul sa reutilizam sticlele de plastic. Dar cati dintre noi stim ca acest obicei ne poate pune starea de sanatate in pericol? Citeste in continuare pentru a afla care este motivul pentru care nu ar trebui sa mai reutilizezi niciodata sticlele de plastic.

Cei mai multi dintre noi refolosim sticlele de plastic. Se pare ca acest obicei este extrem de nociv si ne poate imbolnavi. Expertii medicali ne recomanda sa nu refolosim sticlele de plastic, deoarece ele retin colonii intregi de bacterii periculoase, cu toate ca sunt spalate.

Agentii patogeni de pe plasticul sticlelor, invizibili ochiului uman, pot fi foarte periculosi sanatatii. Acest detaliu a fost intens discutat de-a lungul anilor, inca de la dezvaluirea lui din 2007 in revista Gastroenterologie Practica.

Sticlele de plastic se uzeaza, astfel determinandu-se deteriorarea materialului din care sunt facute, mediu excelent pentru bacterii. Chiar si sticlele de plastic care au fost fabricate special pentru a fi folosite in repetate randuri pot prezenta un pericol daca nu sunt spalate corect sau prezinta mici zgarieturi sau crapaturi, scrie vvoceavalcii.ro.

De asemenea, un studiu stiintific condus de expertul William Shotyk ne arata ca nici apa imbuteliata in recipiente de plastic, nu ar fi asa de pura cum credem. De vina este o toxina cu potential letal, prezenta in plastic si absorbita de apa. Testele au descoperit urme de antimoniu, un produs chimic folosit in realizarea depolietilena tereftalat (PET), cel mai utilizat material in fabricarea sticlelor de bauturi.

Cele mai bune recipiente pentru pastrarea lichidelor sunt recipientele din sticla naturala sau din otel inoxidabil, deoarece ori de cate ori sunt spalate, ele nu se deterioreaza. Daca totusi doriti sa folositi un recipient usor, optati pentru unul din polipropilena (plastic alb).

Sursa: realitatea.net