Nu mai manca niciodata acest peste! Este hranit cu fecale de pui si proboaca aparitia cancerului!

1341

 

In cazul in care iti place pestele, trebuie sa stii ca este unul dintre cele mai sanatoase alimente. Cu toate acestea, exista sortimente care ne pot pune sanatatea in pericol din cauza modului in care sunt crescute acestea. Aici este inclusa si specia de peste despre care vom discuta in randurile urmatoare.

Acest tip de peste a devenit unul dintre cei  mai bine vanduti pesti din Europa pentru ca este ieftin, nu are oase si piele si este usor de gatit, dar este periculos pentru sanatate deoarece este crescut in ferme. Este vorba despre Tilapia.

Iata cateva motive pentru care ar trebui sa renunti la consumarea acestui tip de peste.

Este hranit cu fecale de pui si antibiotice

Fecalele de pui sunt unul dintre principalele ingredient din aceste ferme. Si nu numai ele. Deseurile din fermele de porci si rate sunt trimise tot spre fermele de peste. Pestii Tilapia contin o mare concentratie de antibiotice si pesticide. De ce? Conditiile nu tocmai potrivite si supra-aglomeratia duc la aparitia diverselor boli. Pentru a-i tine in viata, crescatorii le dau pestilor antibiotice.

Provoaca infectii in corp

Potentialul inflamator al acestui peste este mai mare decat cel al unui hamburger sau al carnii de porc. Aceste inflamatii produc diverse boli de inima, artrita, astm si alte probleme de sanatate

Duce la aparitia cancerului

Tilapia contine un nivel este de 11 ori mai ridicat de Dioxina in comparatie cu un peste din salbaticie. Dioxina este o chimicala foarte toxica ce provoaca cancer. Problema cu aceasta chimicala este ca, odata ce iti intra in corp, dureaza foarte mult timp pana ce poate fi indepartata, adica intre 7 si 11 ani.

Sursa: realitatea.net