luni, iunie 5, 2023

Nu mai manca aceste alimente! Ele sunt cele care favorizeaza aparitia cancerului!

 

Cancerul este unul dintre cele mai de temut boli ale secolului XXI, dar ceea ce foarte multi dintre noi nu stim este ca aceasta boala poate fi prevenita in mai mult de jumatate de cazuri cu o dieta sanatoasa si cu o constientizare a cauzelor acestei boli.

Un studiu al Institutul American al Cancerului stabileste ca cele mai multe cancere pot fi evitate. Cercetatorii spun ca 60 % pana la 70% din tumori pot fi prevenite prin dieta alimentara in care trebuie evitate anumite alimente.

Institutul a publicat lista alimentelor care trebuie evitate cat si tipurile de cancere pentru care sunt contraindicate.

1. Zaharul

Cei care sufera de cancer trebuie sa evite total sa consume zahar. Celulele canceroase se dezvolta si sunt hranite de zaharuri, sau derivate, precum cereale, paste, carbohidrati, paine.

2. Fructele non-organice si legume

Acestea fructe si legume non-organice provin din seminte modificate genetic, contin pesticide si erbicide, toate acestea fiind periculoase pentru sanatate.

3. Ulei hidrogenat

Uleiul hidrogenat sau margarinele sunt grasimi care ataca sistemul imunitar, favorizeaza inflamatiile si au legatura directa cu bolile coronariene, accidentele vasculare si diabetul.

4. Mancarea procesata, conservele, mezelurile

Nitritii si nitratii sunt in concentratii foarte mari in carnea procesata. Acesti compusi sunt aditivii care maresc riscul imbolnavirii stomacului si dezvoltarii diverselor tumori. Mancarurile procesate sunt pline de zaharuri, uleiuri, coloranti, faina alba, arome si alte ingrediente periculoase.

5. Proteinele extrase din soia

Pentru obtinerea acestei proteine, soia este spalata cu acid in rezervoare de aluminiu, aluminiul fiind daunator pentru sistemul nervos si rinichi.

6. Mezeluri sarate si afumate

Nitritii si nitratii sunt aditivi utilizati pentru conservare si pentru pastrarea culorii carnii. Insa o astfel de carne cand este gatita, nitritii si nitratii se descompun, de pilda in nitrosamine sau nitrosamide care maresc riscul de dezvoltare a celulelor canceroase.

7. Organisme Modificate Genetic (OMG)

Alimente care provin din OMG trebuie si ele evitate.

8. Carne gatita la gratar

Hidrocarburi policiclice aromate (HPA) apar la arderea carbunelui si lemnului. Pericolul apare atunci cand grasimea arde cu flacara iar fumul rezultat este deosebit de toxic iar HPA patrunde in carne.

9. Pestii de crescatorie

Pestii de crescatorie prezinta un nivel mai crescut de poluanti chimici decat pestii salbatici.

10. Faina alba

Grauntele de grau din care provine faina au fost tratate cu fungicide. Plantele au fost stropite cu pesticide si puse in butoaie si tratate cu insecticide. Grauntele sunt supuse la temperaturi inalte iar pentru albirea fainei se foloseste clor.

11. Bauturi carbogazoase si energizantele

Aceste bauturi nu au nicio calitate dinpotriva, au un nivel periculos de ulei vegetal brominat (un ulei rezistent la foc), aspartam, fructoza in cantitati mari, zahar, coloranti iar cele energizante cantitati periculos de mari de cofeina.

Sursa: jurnalul.ro

Ultimele stiri

Stiri