marți, mai 30, 2023

Nu mai ignora aceasta planta din Romania! Poate sa trateze zeci de boli si este plante de leac inca din Antichitate!

Nu este o pura coincidenta faptul ca salvia deriva din cuvantul latin salvere, care inseamna “a ramane sanatos”. Inca din antichitate, aceasta planta aromatica a fost folosita pentru beneficiile sale extraordinare si pentru proprietatile sale de vindecare.

Salvia este una din plantele care nu ar trebui sa lipseasca din casa romanilor. Desi este folosita mai mult ca si condiment, cercetarile efectuate de-a lungul timpului au demonstrat faptul ca aceasta minunata planta este si un excelent medicament, avand calitati terapeutice extraordinare, asupra sistemului digestiv, nervos, si multe altele.

Trebuie sa aveti mare grija atunci cand incepeti o cura cu salvie. Aceasta planta este contraindicata epilepticilor, mamelor care alapteaza, femeilor insarcinate, persoanelor sensibile la stomac. De asemenea, uleiul volatil de salvie nu se administreaza copiilor sub 10 ani, iar diabeticii trebuie sa tina glicemia sub atenta supraveghere daca incep o cura cu salvie.

Ce afectiuni trateaza salvia?

Afectiuni ale aparatului digestiv

Salvia trateaza colitele, enterocolitele, colitele de fermentatie, indigestia, balonarea, prin administrarea de pulbere de salvie cate patru lingurite la zi, vreme de trei saptamani, cu pauze de zece zile. De asemenea, se poate face o cura cu infuzie de salvie, cate trei cani de infuzie pe zi, conform dr-catalin-luca.ro.

Afectiuni ale aparatului respirator

Bronsitele, rinitele, raceala si gripa pot fi tratate cu ajutorul salviei datorita proprietatilor sale antivirale si de asemenea de reducere a febrei si a secretiilor in exces din caile respiratorii. Se administreaza infuzia de salvie, vreme de o saptamana, trei cesti pe zi. De asemenea, puteti face frectii cu otet de salvie pe tot corpul. Dar si astmul si bolile respiratorii cu secretii abundente pot fi tratate cu ajutorul pulberii de salvie, administrata vreme de o luna, de patru ori pe zi jumatate de lingurita rasa.

Afectiuni ale sistemului nervos

Sistemul nervos prezinta mai multe tulburari precum anxietatea, tulburarile de memorie, stresul, astenia, starile de nervozitate excesiva, iar acestea pot fi tratate cu ajutorul unei cure de o luna, cu pulbere de salvie, patru lingurite la zi, urmata de o pauza de o luna.

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri