joi, martie 23, 2023

Nu mai folosi pastile! Acestea sunt cele mai eficiente 6 remedii naturale impotriva durerilor in gat

 

Durerea in gat este o problema destul de comuna in timpul anotimpului rece si de aceea este necesar sa prevenim aceasta usoara afectiune printr-o prevenire inteligenta. Cu toate acestea, in cazul in care suferim deja de aceasta problema, nu e necesar sa dam fuga la farmacie, ci sa folosim unul dintre urmatoarele sase remedii naturale impotriva durerilor in gat.

Stim cu totii ca toamna aduce – pe langa peisajele sale uluitoare, pictate parca de un iscusit manuitor al pensulei – afectiuni respiratorii determinate de cele mai multe ori de schimbarile de temperatura. Fie ca sunt cauzate de virusi sau bacterii, durerile in gat pot fi insotite de tuse, febra, dureri de cap sau alte simptome ale racelilor. Desi majoritatea oamenilor aleg solutii rapide pentru remedierea acestor simptome, apeland la medicamentele specifice combaterii racelilor, trebuie sa stim ca exista si remedii naturale care pot actiona la fel de eficient, dar mai sigur si fara efecte secundare.

In cazul durerilor in gat, iata cateva remedii pe care le puteti folosi atat pentru preventie, cat si pentru tratarea acestora:

1. Mierea. Fie ca e vorba de mierea de salcam, de cea poliflora sau de orice alt tip de miere, ea este un excelent remediu, atata timp cat o procurati dintr-o sursa sigura si e naturala. O lingurita de miere va ajuta sa inlaturati durerea in gat, aceasta actionand ca un dezinfectant, dar si ca un antibiotic.

2. Ceapa. Este un antibiotic natural. Iata cum poate fi el folosit impotriva durerilor in gat: se pune la fiert jumatate de litru de apa, iar cand se ajunge la fierbere, se adauga jumatate dintr-o ceapa mare. Se acopera recipientul si se lasa la racit, apoi se scot foile de ceapa, iar infuzia se bea de trei ori pe zi.

3. Otetul de mere. Este un alt remediu cu efecte similare cepei, avand calitati antibiotice. Folosit in cantitati moderate, acesta va ameliora durerile in gat. Iata cum se procedeaza: la un pahar de apa de 200 ml se adauga o lingura de otet de mere, se amesteca si apoi se fac gargarisme. Tot din otet de mere se poate face si inhalant, astfel, intr-o oala cu apa ce fierbe se adauga 3 linguri de otet de mere. Pe langa simptomele racelii, aceste inhalatii sunt eficiente si in cazul sinozitelor.

4. Scortisoara. Fie ca este folosita sub forma de pulbere si amestecata cu o lingurita de miere sau e adaugata in ceaiuri calde, scortisoara are proprietatea de a ajuta la eliberarea cailor respiratorii, contribuind asfel si la eliminarea durerilor in gat.

5. Lamaia. Sucul proaspat de lamaie este unul dintre cele mai eficiente si mai puternice dezinfectante naturale ale cavitatii bucale si ale cailor respiratorii. Pentru combaterea durerilor in gat se fac gargarisme cu suc proaspat de lamaie.

6. Lemnul dulce. Este unul din remediile pe care bunicii nostri il foloseau foarte des pentru a scapa de durerile in gat. Prin simpla mestecare a 1-2 bastonase de lemn dulce, durerea in gat va disparea. In plus, lemnul dulce este si un excelent remediu impotriva afectiunilor stomacale.

Sursa: daciccool.ro

Ultimele stiri

Stiri