Acasă Sanatate Nu-l ignora! Acesta este simptomul care anunta cancerul la femei!

Nu-l ignora! Acesta este simptomul care anunta cancerul la femei!

0
Nu-l ignora! Acesta este simptomul care anunta cancerul la femei!

 

Exista multe afectiuni care merita atentia noastra, dar cancerul este cu siguranta una dintre cele mai importante. Citeste in continuare pentru a afla de ce nu ar trebui sa ignori niciodata acest simptom, cel care anunta cancerul la femei.

Cancerul s-a transformat intr-una dintre principalele cauze ale mortalitatii in randul femeilor, un cosmar care ne ameninta viata armonioasa, a carui presiune palpita in intunericul constiintei noastre.

Pe langa o alimentatie sanatoasa, sport si un stil de viata echilibrat, atentia cu care ascultam ceea ce ne comunica trupul nostru este vitala pentru a ne asigura ca nu riscam nicidecum sa ne imbolnavim de cancer. Exista insa un simptom comun celor mai grave forme ale acestei terifiante afectiuni, pe care multe dintre noi alegem sa il ignoram, pana ce este prea tarziu. Afla din randurile de mai jos despre ce e vorba!

In teorie, alimentatia nesanatoasa, stilul de viata dezordonat si lipsa de miscare conduc la acumularea de gaze in intestine si in stomac, produse in momentul in care organismul descompune mancarea ingerata, fenomen care se manifesta frecvent. Balonarea poate fi insotita si de flatulenta, eructatii (ragaiala) sau disconfort abdominal.

In majoritatea cazurilor, balonarea nu este o afectiune grava, ci doar una care iti tulbura starea de bine. Dincolo de senzatia neplacuta, de presiune si durere surda, abdomenul umflat, care se intrevede printre rochiile si camasile largi si iti compromite cu totul tinutele mulate, reprezinta unul dintre cele mai mari „necazuri” ale unei femei.

Cum iti dai insa seama daca balonarea cu care te confrunti nu este doar o mica suparare de ordin estetic si o sursa de disconfort, ci un simptom de-a dreptul alarmant? Atunci cand senzatia de abdomen umflat nu se instaleaza doar dupa mesele copioase sau in perioada sarbatorilor, ci este constanta si lipsita de motiv. Daca se insoteste si de crampe abdominale insuportabile, de scaun cu sange, pierdere in greutate si sangerari in afara menstruatiei, ar trebui sa contactezi cat de repede posibil un doctor.

Sursa: stiripesurse.ro