Acasă Sanatate Nu ignora niciodata “banala” durere de burta! Iata ce poate indica in anumite cazuri!

Nu ignora niciodata “banala” durere de burta! Iata ce poate indica in anumite cazuri!

0
Nu ignora niciodata “banala” durere de burta! Iata ce poate indica in anumite cazuri!

 

Desi cei mai multi dintre noi nu am da prea mare importanta unei dureri de burta, acest tip de durere poate ascunde afectiuni serioase. Citeste in continuare pentru a afla care este motivul pentru care nu ar trebui sa ignori niciodata o durere de burta.

O durere abdominala este, cel mai adesea, semnul unei suferinte gastrice. Insa sunt si situatii cand poate fi semnul unui alt tip de afectiune.

Colica renala

In spatele unei dureri de abdomen, la care se adauga si o durere de spate, greata si varsaturi, stiai ca se poate ascunde si o colica renala? Si colica biliara,  caracterizata printr-o durere in partea dreapta a abdomenului, care poate sa iradieze in umarul drept. Apare brusc si este insotita de ameteala, transpiratie si de varsaturi. Durerea debuteaza, in multe cazuri, in timpul noptii, dupa o masa in care ai abuzat de prajeli ori de mancaruri grase.

Apendicita

O durere  in partea dreapta a abdomenului, care creste treptat in intensitate si care este insotita de greata, varsaturi si diaree poate fi semnul unei apendicite. La unii bolnavi durerea se simte pana pe piciorul drept. Afectiunea apare mai ales la cei cu varsta intre 10 si 20 de ani.

In schimb, crampele puternice  si abdomenul umflat sunt primul semn al unei ocluzii intestinale. Mai pot aparea balonare, ameteli si varsaturi. Este foarte important ca bolnavul sa se prezinte de urgenta la medic, pentru ca este nevoie de o interventie chirurgicala.

Pancreatita acuta

Daca ai facut o criza  de pancreatita acuta, durerea apare brusc, iar cel afectat simte dureri puternice in partea de sus a abdomenului, care pot sa iradieze si catre spate. Afectiunea se manifesta si prin varsaturi, greata, febra, puls ridicat si balonare. Cel care stabileste diganosticul este medicul gastroenterolog, in urma mai multor investigatii: ecografie abdominala, analize de sange. Netratata la timp si corect, boala se poate croniciza.

Afectiuni ginecologice

O durere de burta poate sa fie semnul endometriozei, a unui chist ovarian sau a unei sarcini extrauterine. De cele mai multe ori, durerile de abdomen care ascund o problema ginecologica sunt rar insotite de varsatui sau de ameteli. Febra este cea care ia locul acestora. Si infectiile urinare pot da dureri difuze in abdomen.

Sursa: clicksanatate.ro