Nu ignora niciodata aceste simptome! Indica o problema cardiaca ce nu ar trebui sa fie ignorata!

875

 

Cei mai multi dintre noi stim ca afectiunile cardiovasculare reprezinta una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial. De aceea, este foarte important sa acordam o atentie deosebita simptomelor care indica o problema cardiaca.

Ti s-au umflat brusc picioarele? Nu ignora acest simptom! Este posibil ca in spatele lui sa se ascunda bolile de inima.

Potrivit „Centers for Disease Control and Prevention’s“, bolile de inima sunt principalele cauze de deces la femeile care au peste 35 de ani. Este cunoscut faptul ca multe din simptomele bolilor de inima trec neobservate, in special in randul femeilor tinere. Iata la ce sa fii atenta!

Ti s-au umflat picioarele sau gleznele

Consumul de alimente bogate in sare este posibil sa nu fie singurul motiv pentru care iti simti picioarele foarte umflate. Este posibil ca de vina pentru asta sa fie o problema a valvei cardiace. Acumularea de fluide (edem) este cunoscuta, de asemenea, ca simptom frecvent in insuficienta cardiaca congestiva. Daca observi ca ti s-au umflat picioarele sau gleznele, mergi la medic.

Te doare frecvent capul

Durerile de cap severe pot fi simptomatice pentru un accident vascular cerebral sau cheag de sange, sustin specialistii. In timp ce o durere de cap in sine nu indica neaparat o problema de inima, daca te confrunti si cu alte simptome, precum rigiditate in gat, oboseala sau ameteli, este posibil sa fie vorba de un anevrism si trebuie sa soliciti asistenta medicala de urgenta.

Te simti obosita

Ar putea fi cel mai greu semn de descifrat, deoarece exista un milion de motive pentru care te-ai putea simti obosita: lipsa somnului, stresul, etc. Dar aici vorbim de un nivel anormal de oboseala. Daca te simti in forma si totusi obosesti cand urci scarile, exista o problema, spun specialistii.

Ai crampe abdominale

Multi oameni presupun ca durerea de inima se simte direct in piept sau in bratul stang. Dar ceea ce unii nu realizeaza este ca durerea poate radia in alta parte a corpului, de exemplu, se plang de dureri de stomac.

Lesini

Lesinul este rezultatul scaderii tensiunii arteriale, care poate fi pusa pe seama multor lucruri: de la schimbari in postura, la administrarea de anumite medicamente. Dar ar putea fi, de asemenea, un indicator al unei probleme mai grave. O bataie de inima prea lenta sau prea repede sau o ruptura aortica ar putea cauza lesinul.

Sursa: clickpentrufemei.ro