Nu ignora niciodata aceste simptome! Aceste cinci boli de stomac cauzeaza dureri abdominale!

1612

 

In cazul in care ai resimtit in ultima perioada dureri la nivelul abdomenului tau, trebuie sa stii ca acestea pot ascunde probleme serioase de sanatate. Citeste in continuare pentru a afla care sunt cele cinci boli care se fac simtite sub forma durerilor la stomac.

Bolile de stomac apar in urma alimentatiei nesanatoase, a stresului sau a neglijarii unor afectiuni vechi. Este important sa recunoasteti primele semne ale bolii si sa mergeti urgent la medic.

1. Gastrita. Durerea de stomac este usoara si apare imediat dupa masa ori in situatii stresante. Alte simptome sunt greata si varsaturile, lipsa poftei de mancare, indigestiea si balonarea.

2. Ulcer. Durerea de stomac este intensa, de obicei ca o arsura. In ulcerul duodenal, apare la 1-3 ore dupa masa, iar in cel gastric este mai usoara. „O agravare a unei gastrite netratate, ulcerul gastric are potential de cancerizare”, avertizeaza Cristian Doru Gavrila, medic internist la Policlinica nr.2 din Braila. Printre simptome se afla: varsaturi cu sange, modificarea apetitului alimentar sau scaderea brusca in greutate. Cele mai frecvente cauze sunt tutunul, alcoolul, stresul si tratamentul cu analgezice.

3. Calculi biliari. Prezenta acestora este semnalata prin durere ascutita care porneste din capul pieptului si coboara spre partea dreapta, sub coaste. Durerea se poate agrava dupa masa. Aceste formatiuni apar ca urmare a unei diete bogate in grasimi sau a disfunctiei vezicii biliare.

4. Reflux gastroesofagian. In cazul acestei boli, apar dureri sau arsuri sub stern, care se amplifica dupa masa sau in pozitia culcat. Daca refluxul apare doar de cateva ori pe an nu se impune tratament, altfel insa e important sa fie fie tratat. Netratata, afectiunea poate duce la o esofagita de reflux. „Acesta agre¬siune acida se traduce prin alterarea epiteliului esofagian, care duce la aparitia de cicatrici care impiedica inaintarea macarii prin esofag”, explica medicul.

5. Cancer de stomac. Durerea este de severitate variabila, dar persistenta. Se agraveaza treptat si devine chinuitoare, trece doar cu calmante, dar apoi reapare. „E o boala perfida, care poate fi recunoscuta abia in stadii avansate”, avertizeaza medicul. „Apare de obicei pe fond de gastrita cronica atrofica (n.r. agravare a gastritei netratate) si in urma consumului de alimente conservate prin sarare, de condimente iuti sau de afumaturi”.

Sursa: romaniatv.net