Nu ignora niciodata aceste simptome! 8 simptome mai putin cunoscute ale anxietatii cronice

842

 

Cei mai multi dintre noi asociem anxietatea cu sentimentele de teama, dar de multe ori aceast dezechilibru mental-emotional se poate face simtit si in alte moduri. Citeste in continuare pentru a afla care sunt cele opt simptome mai putin cunoscute ale anxietatii cronice.

Anxietatea cronica este o afectiune serioasa. Un amalgam de ganduri nedorite, sentimente, amintiri si situatii toate negative si dureroase care nu este deloc bun pentru sanatatea ta. Lasata netratata, anxietatea cronica nu doar ca afecteaza psihicul, ci si corpul.

Iata 8 simptome ale anxietatii cronice.

Probleme cu somnul

Trebuie sa fii relaxat si, cumva calm pentru a putea adormi profund. Anxietatea cronica poate duce la epuizarea corpului si a unei minti neodihnite. Este un cerc vicios pentru ca daca nu te poti odihni iti va fi mai greu sa gestionezi stresul din ziua urmatoare. Iar situatiile poblematice nu fac decat sa alimenteze anhietatea. Acest lucru inseamna ca odihnea trebuie sa fie intotdeauna o prioritate.

Probleme digestive

Cand organismul se afla pe modul lupta sau fugi, restul functiilor „neesentiale” sunt oprite. Cand esti stresat, nu digeri mancarea asa cum ar trebui. De asemenea, 80-90% din productia organismului de serotonina se realizeaza in tractul digestiv. Acest neurotransmitator este responsabil pentru sentimentul de satisfactie si pozitivitate.

Schimbari ale starii emotionale si iritabilitate

Sa te afli in depresie pentru o perioada mai lunga de timp te poate face sa iti pierzi cumpatul mai repede si sa iti schimbi brusc comportamentul. Cheia este sa ramai concentrat si motivat de activitatile productive. Nu te lasa cuprins de starile negative.

Probleme cu concentrarea

Anxietatea iti consuma rapid resursele mentale. Iar somn de proasta calitate si obiceiurile alimentare nesanatoase pot contribui la aceasta stare de fapt. Exercitiile de constientizare si practicile calmante pot fi de un real folos.

Dureri frecvente si severe de cap

Nivelul ridicat de stres genereaza multe situatii care favorizeaza durerile de cap. Dezechilibrul chimic ca si tensiunea musculara din jurul capului pot cauza migrene. Stimulentii precum ceaiul, cafeaua si nicotina pot creste severitatea si frecventa durerilor de cap.

Pofte frecvente de dulce si amidon

Zaharul poate imbunatati starea de spirit a unei persoane, facand-o sa se simta mai bine. Efectul stimularii dureaza putin, urmat apoi de o alta pofta.

Dureri musculare si carcei

Anxietatea se poate manifesta cu simptome fizice. Stresul poate cauza contractii ale muschilor si actiona precum inflamatiile.

Oboseala

Anxietatea cronica este foarte stresanta motiv pentru care suferindul nu se poate odihni bine. Confruntarea cu un sentiment negativ atat de puternic iti poate consuma toate resursele mentale.

Sursa: sfatulparintilor.ro