Nu ignora niciodata aceste semne periculoase pe care le transmit rinichii tai!

1144

 

In cazul in care observi aceste simptome, nu trebuie ignorate. Citeste in continuare pentru a afla care sunt cele cinci semne de alarma care anunta bolile de rinichi si cum trebuie sa intampini aceste probleme astfel incat sa nu se agraveze pe termen lung.

In fiecare zi rinichii filtreaza 200 de litri de sange, inlaturand in acest proces, doi litri de toxine, deseuri si apa. Deseurile si apa sunt eliminate sub forma de urina si prin acest proces, rinichii regleaza nivelul de lichide din corp. Rinichii elibereaza, de asemenea, hormoni care regleaza tensiunea arteriala, produc celule rosii si ajuta la mentinerea sanatatii oaselor.

In cazul in care rinichii nu functioneaza optim, substantele reziduale si lichidele raman in organism si cauzeaza edeme la nivelul membrelor, dificultati de respiratie si dificultati de golire a vezicii urinare. Daca afectiunea renala nu este tratata la timp se poate instala blocajul renal sau insuficienta renala acuta situatie care conduce la decesul pacientului.

Simptomele bolilor de rinichi:

Durere

Unul dintre primele semne ale afectiunilor renale este durerea de spate.

in cazul persoanelor care dorm doar pe o singura parte, durearea apare doar in zona respectiva. Dar, in cele mai multe cazuri, la scurt timp durerea va aparea  in ambele parti.

Eruptii cutanate, prurit

Rinichii ajuta la eliminarea deseurilor din sange, iar atunci cand nu functioneaza corect, deseurile si toxinele se acumuleaza in sange si provoaca eruptii cutanate, mancarime severa si uscarea pielii.

Modificari ale functiei urinare

• Puteti incepe sa va treziti mai des in timpul noaptii pentru a urina

• Puteti urina mai des sau in cantitati mai mari decat de obicei

• Puteti urina mai frecvent sau in cantitati mai mici decat de obicei cu urina inchisa la culoare

• Este posibil sa simti o presiune sau dificultate la urinare

• Urina poate contine sange

Oboseala si slabiciune

Si senzatia de oboseala continua poate fi semn de disfunctie renala. Cand rinichii functioneaza prost, nu mai elimina deseurile de azot rezultate in urma digestiei alimentelor, si acestea se infiltreaza in sange, il intoxica si determina o stare de epuizare a organismului. Pacientul se simte tot mai slabit pe zi ce trece si este palid, aparent fara motiv.

Glezne si picioare umflate

Ti se ingroasa pleoapele si ai gleznele si picioarele umflate in timpul diminetii? Tot rinichii pot fi de vina! Atunci cand functia renala este perfecta, cei doi rinichi participa alaturi de celelalte organe la mentinerea unei cantitati constante de substante in sange si tesuturi. Daca ei intampina greutati, proteinele trec din sange in urina si creeaza un dezechilibru important deoarece au tendinta sa se instaleze in tesuturi, ceea ce genereaza umflarea anumitor parti ale corpului. Alte efecte nedorite sunt cresterea in greutate si hipertensiunea arteriala.

Sursa: doctorulzilei.ro