Nu ignora niciodata aceste modificari la nivelul sanilor tai! Pot fi un simptom al cancerului mamar!

782

Simptomele cancerului mamar difera foarte mult, de la marirea porilor pana la aparitia unor vanatai inexplicabile. Pentru o depistare precoce a acestei afectiuni este important sa cunoastem toate simptomele care ne pot ajuta sa o recunoaste. Citeste in continuare pentru a afla care sunt cele noua semne ingorate ale cancerului de san.

Pe langa noduli, cancerul de san mai are si alte simptome, trecute cu vederea de cele mai multe ori de doamne si domnisoare. Iata 9 semne ignorate ale cancerului de san!

1. Modificarea mameloanelor

Ai observat ca mameloanele si-au schimbat culoarea, consistenta sau chiar sunt dureroase la atingere? Mai mult, din ele se scurge un lichid care nu este lapte matern? Atunci este cazul sa-ti faci cat mai repede o programare la medicul ginecolog pentru un consult.

2. Marirea porilor

Un simptom mai putin cunoscut al cancerului de san este marirea porilor si modificari ale pielii la nivelul pieptului. Aspectul de coaja de portocala sau ridarea pielii sunt semne care ar trebui sa te puna pe ganduri ca ceva nu este in regula.

3. Vanatai inexplicabile

Te-ai lovit usor la unul din sani dar vanataia aparuta pare semnul unui traumatism grav? Daca vanataia nu dispare in decurs de 2-3 zile, este cazul sa ceri si sfatul unui medic.

4. Tuse persistenta

Desi nu ai fost racita si nu ai avut vreo viroza sau alta problema respiratorie, te confrunti cu o tuse care nu-ti da pace si nu trece cu niciun tratament. Ei bine, aceasta poate fi simptomul unui cancer de san, deoarece in multe cazuri acesta se extinde la plamani.

5. Tulburari digestive

Daca pana acum nu aveai probleme cu constipatia sau cu tranzitul intestinal accelerat, iar acum problemele au devenit aproape zilnice, atunci si acesta este un simptom demn de luat in considerare.

6. Lipsa energiei

Oricat de mult ai dormi, tot te simti obosita si lipsita de energie? Aceasta se intampla din cauza ca celulele canceroase se hranesc cu energia ta pentru a se dezvolta.

7. Fluctuatii de greutate

Nu ai tinut nicio dieta, ai mancat regulat, nu ti-ai modificat nicicum stilul de viata si totusi ai slabit brusc? Nu este cazul sa te bucuri ci sa cauti cat mai repede ajutorul unui medic pentru a vedea care este cu exactitate cauza acestei modificari.

8. Nodul la subrat

Nodulii cancerosi nu se intalnesc doar la nivelul sanilor ci si la subrat, deoarece celulele canceroase pot invada ganglionii, ducand la inflamarea acestora si la marirea lor.

9. Marimi diferite

Intr-adevar, sanii sunt in foarte putine cazuri de aceeasi marime. Insa, daca observi ca unul dintre ei este mai mic decat era inainte si si-a modificat forma, fa o programare de urgenta la medic.

Sursa: clickpentrufemei.ro