Nu ignora niciodata aceste 8 simptome ale bolilor de inima!

727

Afectiunile cardiovasculare se numara printre principalele cauze de deces la nivel mondial. De aceea, este de o importanta cruciala sa prevenim aceste afectuni printr-o buna cunoastere a simptomelor lor. Citeste in continuare pentru a afla care sunt cele opt simptome ale bolilor de inima pe care nu ar trebui sa le ignori.

Transpiratie, oboseala, retentie de apa, sunt semne ca inima ta si vasele de sange sunt in pericol. Adesea confundate cu alte afectiuni, bolile cardiace necesita intotdeauna tratament si o igiena de viata riguroasa. Iata 8 simptome ale bolilor de inima, pe care nu trebuie sa le ignori.

1. Umflaturi

Atunci cand se umfla anumite parti ale corpului, cum ar fi picioarele, gleznele sau abdomenul trebuie sa iti faci neaparat un control cardiologic. Umflaturile se asociaza adesea cu luarea in greutate si, uneori, cu pierderea poftei de mancare.

2. Sufocare

Sufocarea este primul semn al insuficientei cardiace. Simptomele debuteaza cu dificultati de respiratie si apoi cu taierea respiratiei la efort. In timp, respiratia incepe sa se taie chiar si in stare de repaos. Daca ti se taie respiratia atunci cand esti intins, trebuie sa consulti de urgenta un medic, eventual sa suni la urgente.

In caz de aritmie, ventriculele inimii nu mai au timp sa se umple. Sangele stagneaza atunci in plamani, iar aportul de oxigen nu mai este suficient, de unde apare sufocarea. La cel mai mic efort apare sufocarea, iar cel ce sufera de aritmie are impresia ca nu isi mai poate reveni.

Sufocarea brusca este si primul semn al infarctului miocardic.

3. Transpiratie abundenta

Transpiratia abundenta asociata cu durerea este adesea semnul unui infarct miocardic. Transpiratia este secretata de catre glandele sudoripare, care sunt stimulate de emotii puternice si dureri excesive. Or, durerile si emotiile sunt prezente in general in cazul infarctului.

4. Tuse

Persoanele care sufera de insuficienta cardiaca pot avea tuse sau respiratie suieratoare, cauzata de acumularea de lichid in plamani. Poate fi vorba si de alte boli, cum ar fi astmul. Trebuie neaparat sa mergi la medic daca prezinti aceste simptome.

5. Tulburari digestive

Adesea, tulburarile digestive si bolile de inima sunt legate intre ele. Infarctul miocardic se caracterizeaza si prin sughit, eructatii, greata, voma si dureri in capul pieptului, in special la femei.

6. Oboseala persistenta

O oboseala persistenta nu trebuie neglijata. Ea este al doilea semn al unei insuficiente cardiace, dupa sufocare. Provocata de insufiecienta irigare sanguina a muschilor, oboseala poate fi resimtita chiar si in cazul celui mai mic efort.

Si in cazul infarctului miocardic apare o stare de oboseala generala si neobisnuita, mai ales in cazul femeilor.

7. Ameteli

Anumite stari de ameteala pot fi provocate de tulburari cardiovasculare. Ametelile “centrale”, a caror origine se afla in creier sunt semnul unui accident vascular cerebral. Ametelile sunt insotite in acest caz si de pierderea echilibrului.

8. Palpitatii

Un puls rapid si neregulat, mai ales cand este insotit de slabiciune, stari de lesin si de sufocare, poate ascunde o criza cardiaca, o insuficienta cardiaca sau o aritmie. Desi anumite aritmii sunt pasagere, ele trebuie luate in serios. Fibrilatia auriculara este o forma de aritmie ce poate antrena formarea cheagurilor, care se vor indrepta spre creier, provocand un accident vascular cerebral.

Sursa: curademiere.ro