marți, februarie 7, 2023

Nu a mai aruncat niciodata cojile de banane dupa ce a aflat asta! E incredibil!

De cate ori nu s-a intamplat sa mananci o banana si sa arunci coaja fara sa te gandesti ca ti-ar trebui la ceva. Ei bine, cojile de banana au utilizari multiple si-ti pot fi de mare ajutor.

Odata ce veti citi acest articol nu veti mai arunca cojile de banana. Stim cu totii ca bananele contin multe vitamine, minerale si antioxidanti, dar nu stim ca si cojile acestora ofera o multime de beneficii.

De aceea, va prezentam 10 moduri de utilizare a cojilor de banana:

Usturimi si eruptii cutanate

In primul rand, cojile de banana reprezinta un remediu foarte bun pentru calmarea usturimii si stoparea eruptiilor cutanate. Stergeti coaja de banana pe zona afectata de doua ori pe zi. Repetati acest lucru pana cand dispare.

Acnee

In fiecare noapte, inainte de a merge la culcare, frecati coaja de banana pe zona cu infectie. Aceasta metoda reduce iritatia si inflamatia.

Psoriazis

Coaja de la acest fruct are capacitatea de a hidrata pielea, calma mancarimea si vindeca psoriazisul in cateva zile. Aplicati coaja pe zona afectata o data sau de doua ori pe zi, timp de mai multe zile, pentru a avea un efect uimitor.

Dureri de cap

Tineti coaja de banana pe frunte sau pe zona care va deranjeaza pentru a vindeca durerea. Motivul vindecarii este continutul ridicat de potasiu.

Vanatai

Coaja de banana are proprietati puternice de regenerare, iar acest lucru poate accelera vindecarea vanatailor.

Albirea dintilor

Curatati-va dintii in fiecare zi timp de cateva minute cu coaja de banana.

Muscaturi de insecte

Puteti calma si reduce mancarimea cauzata de muscaturile de insecte prin aplicarea unei coji de banana pe zona afectata.

Lustruire

Coaja poate oferi stralucire ustensilelor de bucatarie si mobile. Va puteti lustrui pantofii cu ea si poate fi utilizata chiar si pentru curatarea prafului de pe frunzele plantelor.

Negi

Cojile de banana va pot ajuta pentru a scapa de negi.  Pe langa stergerea cu coaja de banana pe zona afectata, puteti bandaja negul cu o bucatica din coaja acesteia.

Tratarea hemoroizilor

Coaja este, de asemenea, foarte eficienta in tratamentul hemoroizilor. Pe zona afectata se sterge coaja de banana timp de aproximativ 5 minute. Aceasta procedura se repeta de 5 ori pe zi.

Sursa: jurnalul.ro

Ultimele stiri

Stiri