joi, iunie 8, 2023

Nimeni nu-ti va spune adevarul despre carnea rosie! Iata de ce ar trebui sa renunti la ea!

 

Citeste in continuare motivele, insotite de argumente, pentru care ar trebui sa renunti la carnea rosie sau, in cazul in care acest lucru nu este posibil, sa reduci pe cat de mult consumul.

Cui nu-i place o friptura pe gratar udata din plin cu un pahar de vin rosu? Ei bine desi sunt o multime de oameni care n-ar rata nici in ruptul capului o asemenea tratatie, carnea rosie nu-ti face intotdeauna bine. Iata 10 motive sa iei in calcul renuntarea la consumul de carnea rosie (insotite de argumente stiintifice).

Consumul de carne creste nivelul de estrogen

Dieta bogata in carne agraveaza dominanta estrogenului din organism. De fapt, femeile care consuma mai multa carne rosie si mai putin peste si legume prezinta un risc mai mare de endometrioza. Mai mult, consumul ridicat de carne este asociat cu un consum mai scazut in fibre ceea ce are ca efect cresterea estrogenului si inmultirea bacteriilor rele si flora microbiana.

Femeile care mananca multa carne rosie inregistreaza un risc mai mare de cancer la san

Legatura este chiar mai puternica in cazul femeilor aflate la menopauza care prezinta un risc cu 22% mai mare printre urmasele Evei care au o dieta in care predomina carnea rosie/ ori produsele procesate din carne.

Carnea poate fi contaminata cu diversi paraziti care pot declansa boli toxiinfectioase.

Chiar si actul de a prepara carnea rosie poate creste riscul de cancer

Atunci cand prajesti sau frigi carnea se elibereaza amine heterociclice sau hidrocarburi aromatice policiclice care sunt cunoscute ca provoaca cancer la animale.

Multe femei scad in greutate cand inlocuiesc carnea cu pestele

Sunt femei care scad in greutate atunci cand au o dieta bazata pe peste (care este bogat in omega 3) spre deosebie de carnea rosie (bogata in grasimi saturate). Legatura nu a fost studiata si in cazul barbatilor.

Persoanele care mananca mai mult peste (si mai putina carne) inregistreaza un risc mai scazut de cancer la san sau cancer la prostata

Japozezii care au o dieta bogata in ulei de peste si saraca in carne au cele mai putine cazuri de bolnavi de cancer de san la nivel mondial.

Carnea rosie este asociata cu un risc crescut de diabet

Studiile legate de acest subiect sunt inca la inceput insa primele rezultate arata ca sin in acest caz consumul de carne reprezinta un motiv de ingrijorare.

Carnea rosie creste acidul uric si creatinina

Iar acestea cresc riscul de guta si probleme la rinichi.

Ficatul iti va multumi

Carnea creste proteina C reactiva inalt sensibila (hsCRP) si GGT – gama-glutamiltranspeptidaza.

Cea mai usoara cale de a ingrasa un animal este sa-l hranesti cu cereale

Si cel mai usor ingrasi un om dandu-i sa manance carne din animale hranite cu cereale.

Sursa: jurnalul.ro

Ultimele stiri

Stiri