marți, mai 30, 2023

Nimeni din Romania nu-ti va spune asta! Periculoasele efecte ale becurilor economice asupra sanatatii

Pericolul reprezentat de becurile economice a fost destul de mediatizat in urma cu mai multi ani de zile, iar apoi au fost acceptate ca fiind ceva normal. Ei bine, aceste becuri folosite in continuare sunt un real pericol la adresa sanatatii noastre.

Becurile economice contin mercur, care este o neurotoxina puternica ce afecteaza indeosebit copiii si femeile insarcinate. El este deosebit de daunator pentru creier, sistemul nervos, ficat si rinichi.

Multi dintre noi cauta sa economiseasca energie si bani inlocuind vechile becuri obisnuite cu cele economice, numite impropriu si „ecologice”.

Insa becurile cu eficienta energetica ridicata din noua generatie sunt atat de toxice, incat Agentia pentru Protectia Mediului din SUA a emis un protocol extraordinar pentru cazurile de spargere a acestor becuri si emisia ulterioara a gazelor toxice.

Un studiu efectuat de savantii de la Institutul Fraunhofer Wilhelm Klaudic a demonstrat ca spargerea unui asemenea bec in spatiu inchis duce la emisia unei cantitati de mercur de 20 de ori mai mare decat cea maxim admisibila, arata sursa citata.

Becurile economice pot provoca:

ameteala

dureri de cap

migrena

spasme

oboseala

dificultati de concentrare

nervozitate

O noua cercetare efectuata in Germania a aratat ca aceste becuri contin substante cancerigene, cum ar fi:

Fenolul – o substanta solida, cristalina, acida si toxica obtinuta din gudron de carbune si utilizata in industria chimica.

Naftalina – un compus cristalin volatil produs prin distilarea gudronului de carbune, se utilizeaza pe larg in industria chimica.

Stirenul – un produs secundar petrolifer, care este o hidrocarbura lichida nesaturata.

Becurile economice emit o cantitate mare de radiatie ultravioleta.

Sursa: realitatea.net

Ultimele stiri

Stiri