joi, martie 30, 2023

Neurochirurgul Leon Danaila, decanul de varsta al senatorilor: N-am emotii la operatii foarte grele, dar aici am un pic de emotie!

Neurochirurgul Leon Danaila, in varsta de 83 de ani, a venit marti pentru prima oara la Senat in calitate de parlamentar pentru formalitatile de preluare a mandatului si s-a autodefinit ca un ”tanar politician” cu emotii.

”Am putin, da, e prima data”, a raspuns Danaila, intrebat daca are emotii.

”Eu sunt un tanar politician, nu un politician tanar. Si, fiind pentru prima data, sunt intrat in politica de o luna de zile aproximativ. Eu sunt chirurg, n-am emotii la operatii foarte grele, dar aici am un pic de emotie drept sa va spun”, a adaugat el.

Danaila s-a declarat impresionat de ”sala minunata” a Senatului, despre care a spus ca este frumoasa, bine amenajata, curata si bine intretinuta. ”Cred ca e foarte greu de intretinut o asemenea sala, necesita eforturi deosebite, dar merita”, a exclamat el, conform News.ro.

Deoarece este decanul de varsta al senatorilor, Leon Danaila a condus prima sedinta a Camerei superioare a Parlamentului. S-a declarat onorat de acest lucru, dar a recunoscut ca nu stie nimic despre proceduri parlamentare. ”E o mare onoare pentru mine si o obligatie pentr a nu dezamagi alegatorii. O sa ma instruiasca, nu stiu nimic din ce trebuie sa fac, asa ca putina rabdare sa aveti”, a mai spus el.

Presedintele primei sedinte a Senatului din noua legislatura, Leon Danaila, a adresat un mesaj noilor alesi, in care le-a transmis ca Parlamentul trebuie sa-si recapete reputatia si autoritatea, deoarece ”o democratie autentica nu este posibila fara un parlament puternic si respectat”.

Neurochirurgul Leon Danaila, in varsta de 83 de ani, a fost ales senator de Bucuresti pe listele PNL la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Ultimele stiri

Stiri