luni, iunie 5, 2023

Nelu Tataru avertizeaza: „O sa vedem ca avem dublare sau triplare de cazuri pe zi”

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, anunta ca transmiterea transmiterea comunitara a coronavirusului devine tot mai accentuata. „ne apropiem de un moment in care o sa vedem ca avem dublare sau triplare de cazuri pe zi”.

„Suntem intr-un moment in care gestionam aceasta crestere oarecum prognozata de catre noi, suntem intr-o perioada in care recomandam in continuare respectarea regulilor de distantare sociala, de igiena, precum portul mastii in spatii inchise, la locul de munca sau in mijloacele de transport in comun.

In masura in care aceste reguli sunt respectate, atat eu cat si colegii mei putem gestiona aceste cresteri care sunt niste cresteri progresive, nu sunt niste cresteri exponentiale si putem gestiona acele cazuri care se gasesc in acest moment in terapie intensiva.

Noi am plecat pe o panta descendenta in care aveam o transmitere de 0,6, 0,7 si am ajuns la o transmitere de 1,2, 1,4. Suntem intr-un moment in care gestionam, dar transmiterea comunitara exista in acest moment, devine accentuata si ne apropiem de un moment in care o sa vedem ca avem dublare sau triplare de cazuri pe zi.

Acela va fi momentul in care vom avea o problema. Nu suntem la acel moment, dar repet: Ca sa nu ajungem acolo sunt regulile de igiena, de distantare care trebuie pastrate.

Noi am facut masuri de relaxare a unor activitati, dar acele masuri au venit insotite de niste norme de aplicare in vederea desfasurarii si functionarii acelor activitati.

Fiecare din aceste norme trebuie respectate. In zilele urmatoare vom evalua aceste reguli si organele de control vor fi acolo”, a declarat Nelu Tataru la Digi24.

Bilantul imbolnavirilor a ajuns duminica la 24.045. Este a cincea zi la rand in care numarul de noi cazuri raportate depaseste 300.

Ultimele stiri

Stiri