Acasă Sanatate Natura ne ofera leacul pentru infertilitate! Leacul magic de care femeile nu ar trebui sa se desparta si beneficiile ei!

Natura ne ofera leacul pentru infertilitate! Leacul magic de care femeile nu ar trebui sa se desparta si beneficiile ei!

0
Natura ne ofera leacul pentru infertilitate! Leacul magic de care femeile nu ar trebui sa se desparta si beneficiile ei!

Putine sunt plantele care pot promite vindecarea problemelor de infertilitate, insa aceasta planta reuseste in multe cazuri nu numai sa promita, ci si sa le indelpineasca. Citeste in continuare pentru a afla despre ce planta este vorba.

Stralucind ca diamantul in lumina curata a diminetilor de vara, aceasta planta este inzestrata cu darul vindecarii, in special in cazul suferintelor femeiesti.

Este vorba despre cretisoara, planta cu puternice proprietati astringente, antidiareice, diuretice, antiinflamatoare, cicatrizante si antihemoragice, folosita atat in scop cosmetic, cat si in tratarea multor afectiuni.

Planta perena, cu actiune tamaduitoare are inaltimea de pana la 40-50 de centimetri si poate fi intalnita mai ales in zonele montane. In scop medicinal, se recolteaza partea aeriana inflorita, care se lasa la uscat pe hartii albe in incaperi uscate si aerisite. Se poate pastra astfel vreme de doi ani, in pungi de hartie sau in saculeti de panza.

Cretisoara este recomandata pentru toate afectiunile ginecologice, dar si pentru tratamentul afectiunilor cavitatii bucale, pentru reumatism, scleroza.

Iata cateva dintre beneficile acestei plante:

1. Imbunatateste fertilitatea

Specialistii in medicina aleopata afirma cu tarie ca aceasta planta reprezinta cel mai bun remediu natural pentru infertilitate. Terapia este eficienta pentru femeile la care infertilitatea apare pe fondul menstrelor neregulate, al tulburarilor hormonale sau al endometriozei. De asemenea, administrarea cretisoarei este printre putinele remedii cunoscute care ajuta la fixarea sarcinii si la evitarea avortului spontan. Tratamentul cu cretisoara contra infertilitatii consta in spalaturi vaginale cu infuzie combinata, facute cu ajutorul irigatorului.

2. Trateaza chisturile ovariene

La doua saptamani dupa incheierea menstruatiei se va incepe o cura cu cretisoara, administrata sub forma de pulbere, din care se ia cate o jumatate de lingurita, de patru ori pe zi. Administrarea cretisoarei se va face incepand din ziua a 14-a dupa menstruatie si va continua pana in ultima zi a ciclului. Cretisoara are un puternic efect reglator hormonal si previne aparitia chisturilor ovariene.

3. Previne cancerul la san

Tratamentul cu cretisoara are un efect exceptional de reglare endocrina, fiind eficient mai ales pentru prevenirea cancerului la san si a cancerului ovarian, dar si a cancerului de colon, a cancerului de plamani si a celui bucal. Se recomanda o cura de 2-3 luni, cel putin o data pe an cu glicerinat de cretisoara, din care se iau cate 90 de picaturi pe zi, in trei reprize.

4. Previne avortul spontan

Cretisoara reprezinta un tratament natrurist exceptional de eficient pentru prevenirea pierderilor de sarcina. Se fac trei cure pe an, fiecare cu o durata de trei luni, timp in care se administreaza pulberea din partile aeriene, din care se iau cate 3 lingurite pe zi.

5. Amelioreaza tulburarile de premenopauza

Tratamentul cu cretisoara, administrata sub forma de extract glicerinat va ameliora simtitor simptomele menopauzei: bufeurile de caldura, palpitatiile, insomniile sau starile de nervozitate. Se iau cate 30 de picaturi de trei ori pe zi din acest preparat, in cure de 3 luni, urmate de 15 zile de pauza, dupa care tratamentul se poate relua.

6. Trateaza infectiile gastro-intestinale

Se vor administra pana la 6 lingurite de pulbere de cretisoara pe zi, dar pe o perioada care sa nu depaseasca 7 zile.

7. Mentine fermitatea sanilor

Pentru fermitatea sanilor, specialistii recomanda femeilor care au nascut sa puna zilnic pe sani comprese cu infuzie obtinuta din 6 lingurite de pulbere de cretisoara la o cana cu apa. Compresa se inveleste cu un plastic, iar deasupra se pune un material textil, tinandu-se minim 40 de minute.

Sursa: antenasatelor.ro