joi, martie 30, 2023

Namolul vindeca aproape orice! Iata ce efecte are terapia cu namol asupra organismului!

Namolul este un element important al naturii. Acesta contine minerale importante care absorb toxinele si care are un rol de prevenire a numeroase boli. Este cunoscut si apreciat pentru proprietatile sale vindecatoare inca din cele mai vechi timpuri, iar aceasta apreciere s-a patrat pana in zilele noastre.

De mii de ani, oamenii cred in puterea tamaduitoare a namolurilor, considerate candva emanatii sacre ale pamantului. Aceste noroaie ale adincurilor venite din laboratorul naturii au fost aduse in laboratoarele oamenilor de stiinta.

Studiindu-li-se calitatile terapeutice, au ajuns ingredient principal in tratamentul cu rezultate spectaculoase al unor afectiuni. Namolurile terapeutice se gasesc in statiuni balneoclimaterice, dar nu sunt toate la fel. Pentru a alege o statiune avem nevoie de mai multe informatii despre tipurile de namol si afectiunile pentru care sunt recomandate.

Namolurile terapeutice sau peloide, termen provenit din cuvintele grecesti „pelos“ (noroi) si „eidos“ (forma), au diferite proprietati fizice, chimice si biologice, in functie de originea lor si de modalitatea de formare. Mecanismul vindecator nu este inca pe deplin elucidat, dar ceea ce se stie deocamdata cu certitudine este ca intreaga actiune a namolului se exercita prin intermediul sistemului nervos.

Influenteaza formula sangelui, viteza de sedimentare a globulelor rosii, metabolismul substantelor azotate, secretiile gastrice, biliare, pancreatice, renale si a tuturor glandelor cu secretie interna. De asemenea, namolul actioneaza pozitiv in oprirea din evolutie a proceselor inflamatorii cronice, in special a celor de natura reumatismala. Mai e utilizat in tratamentul proceselor inflamatorii cronice (dar netuberculoase) localizate la pleura si perineu, ca si a diferitelor inflamatii cronice care tin de zona genitala, sterilitatea secundara. Namolurile actioneaza benefic asupra pielii, fiind si un ingredient fara egal in cosmetica. Contribuie la eliminarea starilor de oboseala, mai ales a oboselii cronice, si creste rezistenta generala a organismului, sporind tonusul psihic si vitalitatea.

Sursa: realitatea.net

Ultimele stiri

Stiri