Motivul pentru care te trezesti cu gura uscata dimineata – Nu ignora acest simptom!

1146

In cazul in care ti se intampla destul de des sa te trezesti dimineata cu gura uscata, nu ar trebui sa ignori niciodata acest simptom. Citeste in continuare pentru a afla care sunt cauzele posibile ale acestui simptom.

Daca te trezesti dimineata cu gura uscata, cauzele pot fi diverse, de la o boala respiratorie la aerul uscat din camera. Iata care pot fi explicatiile si cum rezolvi problema.

Iata care ar putea fi motivele pentru care in fiecare dimineata gura ta este uscata.

Atunci cand respiri normal, pe nas, aerul inspirat este incalzit si umezit de sinusuri, dar cand respiri pe gura, chiar daca aerul din incapere este umed si cald, te poti trezi cu gura si gatul uscate. Ramane sa descoperi motivul pentru care respiri pe gura. Daca esti racita sau ai o alta infectie respiratorie, inseamna ca problema va disparea atunci cand te vindeci. Daca nu esti racita, poate fi vorba de apnee in somn sau sfarait.

Anumite medicamente iti pot afecta productia de saliva, deci iti dau senzatia neplacuta de gura uscata. Daca faci vreun tratament, citeste cu atentie prospectul medicamentelor pentru a vedea care din ele este de vina. Alcoolul, fumatul si unele droguri pot de asemenea sa-ti usuce gura.

Daca aerul din dormitorul tau este prea uscat, cu siguranta te vei trezi cu gura uscata. Se poate intampla mai ales iarna, cand camerele incalzite devin foarte uscate, iar singura solutie este un umidificator.

Sursa: realitatea.net