Miraculosul remediu antic ucide eficient stafilococii rezistenti la antibiotice!

589

 

Exista numeroase medicamente farmaceutice care au fost depasite de rezistenta ce o au stafilococii in zilele noastre. Cu toate acestea, un remediu de orgine anglosaxona reuseste sa ucida cu succes stafilococii rezistenti la antibioticele clasice.

O potiune anglosaxona folosita in secolul X pentru tratarea infectiilor oculare are potentialul de a distruge stafilococii moderni rezistenti la antibiotice.

Remediul antic a fost gasit in Biblioteca Britanica (British Library), intr-o carte de piele considerata drept unul dintre primele volume cu texte medicale – Bald’s Leechbook.

Cartea, veche de o mie de ani, ce contine tratamentul „salvarea ochiului” a fost tradusa de Christina Lee, expert in societatea anglosaxona, profesor la Universitatea Nottingham.

Lee a explicat motivul pentru care aceasta reteta a fost aleasa din carte.

„Am ales-o intrucat contine ingrediente precum usturoiul care este studiat in prezent in legatura cu proprietatile sale antibiotice”, a spus Lee.

In reteta sunt doua ingrediente care fac parte din familia Alliacees (usturoi si ceapa) apoi vin si ox gall (fiere de bou) – toate se amesteca intr-un vas se cupru. Mai departe, conform instructiunilor din carte, potiunea va fi lasata sa se odihneasca timp de noua zile. Dupa acest rastimp va fi strecurata printr-o carpa moale.

„Un alt motiv pentru care ne-a atras atentia aceasta reteta este ca era usor de preparat si ne era prezentata drept cel mai bun remediu in cazul infectiilor oculare. Cum puteam sa nu o testam, cand ne facuse atat de curiosi”, a adaugat Lee.

Apoi, Lee si colegii sai au mers la departamentul de microbiologie a universitatii pentru a testa eficacitatea formulei, rugand microbiologii sa o recreeze cat mai exact si apoi sa o examineze.

„Am recreat-o pe cat de bine am putut. In carte se gaseau exact masurile diferitelor ingredinte si modul in care trebuiesc combinate inainte de a fi folosite, asa ca am incercat sa urmam cat mai indeaproape totul”, a declarat microbiologul Freya Harrison, de la Universitatea Nottingham.

Dupa ce au obtinut potiunea au inceput sa o testeze pe diversi stafilococi, rezistenti la antioticele obisnuite.

Oamenii n-au avut asteptari prea mari, insa au fost uluiti de rezultatele obtinute in laborator.

„Am descoperit ceva foarte interesant – remediul pentru salvarea ochiului are si efecte antibiotice nemaipomenite. O populatie stabila de stafilococii a fost decimata rapid, din cateva miliarde numai cateva mii au scapat cu viata. Potiunea a demonstrat ca are o abilitate extraordinara de distrugere a stafilococilor”, a punctat Harrison.

Oamenii de stiinta britanici le-au cerut colaboratorilor americani sa testeze la randul lor formula pe un organism viu, ranit si potrivit lui Steve Diggle, profesor de socio microbiologie, „surpriza uriasa a fost ca aceasta formula pare a fi mai eficace decat tratamentul antibiotic obisnuit”.

Sursa: sfatulparintilor.ro