Miraculoasele puteri ale hreanului – Aliatul unei sanatatii de fier din camara ta!

741

 

Hreanul este fara indoiala unul dintre cele mai puternice remedii naturale atunci cand ne confruntam cu gripa sau raceala. Mai mult decat atat, este la indemana oricui. Dar, putini dintre noi stim ca aceasta nu este singura sa proprietate, el avand multe alte proprietati poate chiar mai importante decat aceasta.

Hreanul contine o mare cantitate de vitamina C – de doua ori mai mult decat lamaile, dar si vitaminele A, vitamine din complexul B, minerale: potasiu, calciu, fier, magneziu, fosfor. Pe langa gustul intens pe care il are pe langa diferite preparate, salate, carne sau peste, hreanul are o serie de calitati terapeutice.

– Consumul de hrean ajuta in tratarea infectiilor urinare sau renale, compusii hreanului fiind capabili sa lupte si sa distruga bacteriile cauzatoare ale afectiunilor respectve.

– Este eficient in tratarea racelilor, gripelor, tusei, bronsitelor, astmului si altor afectiuni ale cailor respiratorii, datorita puternicului efect expectorant.

– Are efect laxativ, combate parazitii intestinali si stimuleaza activitatea aparatului digestiv.

– Are efecte benefice asupra sistemului nervos, este relaxant si da o stare generala de bine.

– Combate hipertensiunea arteriala in combinatie cu mierea de albine.

– Regleaza activitatea inimii.

– Da rezultate bune in tratarea starilor de anemie.

In uz extern cataplasmele cu hrean calmeaza durerile articulare sau intercostale, durerile de cap, (cataplasme cu hrean ras infasurat intr-un prosop; direct pe piele poate cauza arsuri), sau afectiuni ale cavitatii bucale (gargara cu 2-3 lingurite de tinctura de hrean dizolvata intr-o cana cu apa).

Sursa: curademiere.ro