joi, iunie 8, 2023

Miracolul din butoi! In afara de cancer, iata ce boli poti trata cu varza murata!

 

Stim ca-ti place varza murata! Dar, daca aveai nevoie de motive in plus pentru care sa incluzi aceasta leguma in dieta ta, ti le vom oferi cu mare drag. Mai jos vei gasi doar unele dintre motivele pentru care aceasta leguma nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia ta iarna aceasta.

Dintre toate muraturile, varza murata este indiscutabil campioana sanatatii, deoarece contribuie la activarea metabolismului. Varza este bogata in microelemente si saruri minerale, vitamina C, acid folic (mai ales in frunzele exterioare, de culoare verde), magneziu (restabileste vitalitatea la persoanele suprasolicitate).

Nutritionistii apreciaza ca, pentru unii bolnavi, varza murata este mai sanatoasa decat cea proaspata, fiind mai bogata in vitaminele B1, B2, B3, B6 si B9. Varza murata este unicul produs alimentar vegetal care contine vitamina B12, aliatul tineretii. In plus, vitamina U protejeaza mucoasa tractului gastro-intestinal, contribuind la tratarea ulceratiilor. De asemenea, varzaa acra are renumele de a impiedica dezvoltarea tumorilor, activand enzimele care neutralizeaza substantele cancerigene.

Iata ce poti trata cu varza murata!

Dureri de cap

Durerile de cap se pot reduce cu varza murata invelita in tifon si aplicata in spatele urechilor si pe tample. Capul se inveleste cu un prosop. Daca durerile sunt dese si insuportabile, se bea si cate jumatate de pahar de moare, de trei ori pe zi.

In cazul migrenelor puternice, dese si insuportabile, se beau si cate 100 ml de varza murata, de trei ori pe zi.

Hemoroizi

In tratarea hemoroizilor, se beau cate 100 ml de moare incalzita, de 3 ori pe zi, inainte de masa.

Ulcer

Varza este un antiacid eficient, de aceea este adesea indicata in tratamentul ulcerelor. Medicina naturista ofera ca remediu in vindecarea ulcerului sucul de varza, pentru ca are un continut ridicat in glutamina, un aminoacid cu care se hranesc celulele care captusesc stomacul si intestinul subtire.

Efectul benefic pe care-l are sucul de varza asupra membranei stomacului se datoreaza, arata studiile clinice, vitaminei U continute. Zeama de varza acra contine aceasta vitamina, care are proprietatea de a inhiba secretia excesiva de acid gastric si de a reface nivelul vitaminic din corp. De asemenea, varza este bogata in mucilagii, sulf, saruri de potasiu, compusi care ofera proprietati cicatrizante. Vitamina K din varza are rol antihemoragic.

SFAT: Un litru de zeama de varza consumat in fiecare zi timp de aproximativ 2 saptamani poate duce la tratarea ulcerului. Se recomanda ingerarea sucului in doze diferite, spre exemplu dimineata 300 ml, la pranz 250 ml, spre seara inca 250 ml si inainte de culcare se mai consuma 200 ml de zeama de varza.

Constipatie

Fie ca este vorba o constipatie ocazionala sau cronica, varza murata poate remedia aceasta problema cu care se confrunta din ce in ce mai multe persoane, indiferent de varsta. Varza poate imbunatati digestia, datorita continutului bogat in fibre alimentare si bacterii „bune“, care regleaza flora intestinala. Fibrele alimentare din varza murata detoxifica si ajuta la eliminarea reziduurilor din colon. Pentru rezultate bune si rapide in tratamentul constipatiei, se recomanda consumul a cel putin 4 pahare pe zi de suc de varza murata.

Poate preveni cancerul

Varza a dovedit calitati excelente in prevenirea cancerului de colon. Cum poate o leguma aparent banala sa „concureze“ cu tratamentele medicamentoase scumpe care lupta impotriva cancerului? Explicatia ne-o dau oamenii de stiinta, care au descoperit ca atunci cand varza este mestecata si digerata, un compus sulfuros din leguma interactioneaza cu o enzima, rezultand glucoza si produsi reactivi cu proprietati detoxifiante asupra celulelor canceroase.

Febra la copii

Daca un copil mic are febra, se aplica pe talpile lui cate 2 linguri de varza murata taiata marunt, apoi se trag sosetele.

Afrodisiac natural

Poate cea mai surprinzatoare calitate a verzei murate cea mai surprinzatoare calitate a verzei acre este aceea de afrodisiac. Nutritionistul croat Lejla Kazinic Kreho, specialist in probleme de erectie, sustine ca un consum de varza murata de doua ori pe zi creste potenta, fiind chiar mai eficient decat Viagra.

Sursa: clicksanatate.ro

 

Ultimele stiri

Stiri