joi, martie 23, 2023

Ministrul Sanatatii: Ajungem la 1.000 de cazuri pe zi, dar cu noua lege nu vom mai avea aceasta crestere masiva

Ministrul Sanatatii Nelu Tataru a vorbit la Digi24 despre cresterea masiva a cazurilor de infectare cu coronavirus si despre noua lege a izolarii si carantinei care intra in vigoare de marti, 21 iulie. Ministrul Sanatatii spune ca vom ajunge la 1.000 de cazuri pe zi, dar dupa ce va intra in vigoare noua lege situatia va deveni mai buna pentru ca se vor putea lua de la inceput masurile de izolare si de internare.

„Lucrurile nu vor mai continua in forma asta, pentru ca de maine intra in vigoare legea izolarii si carantinei. Suntem pe internare si izolare in conditiile in care vom respecta aceste reguli.

in urmatoarele 14 zile vom avea o crestere progresiva. Vom ajunge si la 1.000 de cazuri pe zi. Vom avea aceasta crestere. Dintre aceste 1.000 de cazuri pe zi sunt cele care merg la Terapie intensiva intr-un numar de 5%, o mortalitate de 5%, restul sunt cazuri asimptomatice, usor asimptomatice, medii sau medii spre severe pe care va trebui sa le gestionam.

Avem un parcurs al acestor cazuri, avem o gestionare pe care am pus-o si in practica, avem o previziune pe tot ce inseamna focarele actuale in evolutia lor, identificam orice caz care apare in aceste focare, sau in focare in constituire, avand parghiile actuale, acele anchete epidemiologice care vor putea lua de la inceput masurile de izolare si nu vom mai avea aceasta crestere masiva pe care am avut-o in ultimele 2, 3 saptamani de cand avem acest vid legislativ”, a declarat Nelu Tataru.

Ultimele stiri

Stiri