Acasă Femei Ministrul Muncii se tine de cuvant: Pana la finalul lunii dispar ghiseele umilitoare pentru pensionari

Ministrul Muncii se tine de cuvant: Pana la finalul lunii dispar ghiseele umilitoare pentru pensionari

0
Ministrul Muncii se tine de cuvant: Pana la finalul lunii dispar ghiseele umilitoare pentru pensionari

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunta ca pana pe 31 ianuarie Casele de Pensii din sectoarele Bucurestiului vor trebui sa desfiinteze ghiseele pentru ca pensionarii sa nu mai stea ” cu capul plecat in fata functionarului”.

„Zis si facut! Pana la 31 ianuarie 2020, Casele locale de pensii din Bucuresti au obligatia de a finaliza procesul de re-amenajare a zonei de interactiune cu cetatenii. Fara pereti intre cetateni si angajatii statului. Pensionarul nu sta in picioare cu capul plecat in fata functionarului”, a anunta Alexandru, joi noapte.

Conform ordinului ministrului, casele de pensii trebuie sa desfiinteze peretii despartitori si sa infiinteze „spatii tip masa cu doua scaune”.

Violeta Alexandru a anuntat in urma cu o saptamana ca vor fi desfiintate ghiseele in care stau functionarii de la Casele de Pensii pentru ca pensionarii sa nu mai fie pusi in situatii umilitoare.

„A venit momentul sa spargem zidurile inutile care despart cetatenii de serviciile de calitate pe care le merita. Incep cu o Casa de Pensii din Bucuresti. Extindem in tara.

La Casele de Pensii la care am mers, din nou, astazi ma revolta sa vad pensionarii stand cu spatele aplecat cerand informatii printr-o usita sau fereastra dincolo de care angajatul Statului sta comod pe scaun. Aici vin oameni in varsta, multi in baston, oameni care asteapta in picioare sa le vina randul.

Faptul ca exista un zid cu o fereastra care se deschide cand considera reprezentantul institutiei denota ca intre Stat si cei pe care ii deserveste exista un obstacol. Pe care il vom inlatura ca cele doua parti sa fie egale iar comunicarea si parcurgerea actelor dintr-un dosar sa se faca in cele mai transparente si umane conditii. La un birou, cu toate hartiile la vedere, cu pensionarul asezat comod pentru a pune toate intrebarile pe care le are.

Obisnuite sau mai putin obisnuite, initiativele mele au legatura cu faptul ca imi pasa de oameni.

In curand desfiintam zidurile. Pensionarii si angajatii Statului se respecta intre ei”, a anuntat Violeta Alexandru pe Facebook.