marți, februarie 7, 2023

Mihai Tudose i-a trimis lui Klaus Iohannis propunerile pentru cei trei noi ministri!

Propunerile de numire a noilor ministri PSD au fost trimise astazi la Cotroceni de catre premierul Mihai Tudose. Este vorba despre ministrii votati saptamana trecuta de conducerea PSD: Paul Stanescu – ministru al Dezvoltarii Regionale, Felix Stroe – ministru al Transporturilor si Marius Nica – ministru delegat pentru Fonsrile Europene.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, presedintele Klaus Iohannis a primit luni dupa-amiaza demisiile ministrilor Sevil Shhaideh, Rovana Plumb si Razvan Cuc, precum si propunerile cu succesorii acestora – Paul Stanescu, ministru al Dezvoltarii Regionale, Felix Stroe, ministru al Transporturilor si Marius Nica, ministru delegat pentru Fodurile Europene.

Daca decretele de numite in functie vor fi semnate luni, ceremonia de depunere a juramantului de catre noii ministrin ar putea avea loc tot in cursul zilei.

“Cred ca luni le voi inainta, voi anunta ca vin propunerile si sa stabilim impreuna calendarul depunerii juramantului. Nu am vorbit cu domnia sa inca. Nu exista un plan B, nu am plecat de la premisa ca respinge propunerile”, a spus premierul Mihai Tudose vineri, la finalul sedintei Comitetului Executiv National al PSD unde au fost votati cei trei noi ministri ai cabinetului pe care il conduce.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca nu va merge la Palatul Cotroceni pentru a asista la ceremonia de depunere a juramantului de catre noii ministri.

“Nu vreau sa ma duc la Cotroceni decat dupa alegerile prezindentiale pentru ca nu mai cred in neimplicarea politica a presedintelui. Nu e un moft. Daca vrea sa vorbeasca de PSD sa se faca membru. Altfel il rog sa nu mai vorbeasca despre PSD”, a spus Dragnea.

El s-a aratat deranjat de declaratiile facute de presedintele Klaus Iohannis, care a spus ca in politica nu functioneaza prezumtia de vinovatie, asa cum functioneaza in justitie, ci ca pentru un politician care merge in fata poporului conteaza integritatea, adica sa nu fie suspectat de nimic.

“Am stat cu mana intinsa pana mi-a amortit. Nu cred ca PSD sau eu am facut institutional ceva impotriva presedintelui Iohannis. Eu nu mai vreau sa merg in Palatul Cotroceni”, a adaugat Dragnea intrebat despre motivul racirii relatiei cu seful statului.

Paul Stanescu, liderul PSD Olt, este propunerea pentru conducerea Ministerului Dezvoltarii si pentru postul de vicepremier, in locul lui Sevil Shhaideh, Felix Stroe, presedintele PSD Constanta, este propus pentru Ministerul Transporturilor, in locul lui Razvan Cuc, iar Marius Nica este propus sa preia conducerea Ministerului Fondurilor Europene in locul Rovanei Plumb, a anuntat liderul PSD, la finalul sedintei de vineri a Comitetului Executiv al PSD.

Dragnea a spus ca a fost un vot in unanimitate, cu o singura exceptie, la Paul Stanescu, cu un vot impotriva din partea lui Nicolae Banicioiu.

Fostul vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale, Sevil Shhaideh, a devenit consilier de stat al premierului Tudose, iar Rovana Plumb va prelua postul de presedinte al Comisiei de afaceri europene din Camera Deputatilor, unde il va inlocui pe Victor Ponta, care nu mai este membru PSD.

Ministrii Sevil Shhaideh si Rovana Plumb si-au dat demisiile joi seara, in sedinta Comitetului Executiv National al PSD, dupa ce premierul Mihai Tudose anuntase cu cateva zile inainte ca membrii Guvernului care au probleme penale vor fi remaniati. Totusi, Viorel Ilie, ministrul pentru Relatia cu Parlamentului din partea ALDE, a ramas in functie, desi DNA a solicitat inceperea urmaririi penale pe numele sau, fiind suspectat, alaturi de trei angajati ai institutiei, de “aranjarea” unui concurs pentru angajarea de functionari publici pe functii contractuale, astfel incat anumiti candidati agreati de conducerea ministerului sa ocupe functiile, in detrimentul altora.

 

Ultimele stiri

Stiri