joi, martie 30, 2023

Mierea poate distruge bacteriile care provoaca aparitia racelilor! Iata cum!

Mierea este un aliment dulce, lichid siropos produs natural de catre albine ca hrana pentru ele insele. Culoarea aurie si gustul delicios sunt inconfundabile. Dupa ce albinele culeg nectarul de la o floare, il amesteca cu produse chimice din saliva lor pentru a rezulta mierea.

Mierea este capabila sa distruga bacteriile care provoaca racelile, au sustinut cercetatorii canadieni intr-o lucrare prezentata la US Otolaryngologists.

Expertii de la Universitatea din Ottawa au investigat efectul mierii pe 11 tulpini de microorganisme (inclusiv Staphylococcus aureus), care sunt adesea rezistente la antibiotice.

Se pare ca acest produs natural distruge bacteriile. Eficacitatea actiunii sale este comparabila cu cea a antibioticelor, insa prin actiunea mierii, bacteriile rezistente la antibiotice sunt, de asemenea, distruse. Este cunoscut faptul ca raceala este cauzata de virusuri si bacterii.

Raceala obisnuita, de obicei, nu necesita utilizarea de antibiotice si trece de la sine, dar cea bacteriala trebuie tratate cu antibiotice. Insa, cu toate acestea, daca bacteria este rezistenta la antibiotice, boala poate deveni cronica. In acest caz, mierea poate inlocui in mod eficient antibioticele pentru a vindeca boala, sunt convinsi oamenii de stiinta canadieni.

Mierea contine apa 13-20%, 75-80% glucide (glucoza, fructoza, zaharoza), vitamine, precum si substante antiseptice, proprietati pentru care este utilizata pe scara larga ca agent terapeutic in medicina populara.

Sursa: Rador.ro

Ultimele stiri

Stiri