joi, iunie 8, 2023

Mici dar puternice! Efectele uimitoare ale consumului de seminte de mac asupra organismului!

In jurul acestei mici seminte au exista numeroase mituri. Cel mai celebru este legat de proprietatile narcotice ale sale. Desi este adevarat faptul ca samanta cruda contine alcaloizi precum morfina, semintele coapte par a contine urme foarte mici care nu creaza dependenta. In cele ce urmeaza vom arunca o privire asupra principalelor beneficii pe care le ofera aceste seminte minune.

Inca din antichitate s-a dovedit faptul ca semințele de mac aduc numeroase beneficii organismului. Așa ca, din acest motiv, acestea au inceput sa fie utilizate și in medicina tradiționala.

Ar fi pacat ca noi sa nu le folosim pentru ca nu știm la ce ne pot ajuta. Citește și afla și tu ce proprietați miraculoase au semințele de mac.

Ce conțin semințele de mac

Specialiștii iți recomanda, daca acest lucru nu se intampla pana acum, sa incluzi semințele de mac in alimentația ta zilnica. Datorita conținutului bogat in vitaminele B3, B9, dar și de fier, calciu, magneziu, potasiu, zinc, si tocoferol, semințele de mac ajuta la prevenirea a multor afecțiuni.

Risc mai scazut de cancer la san

Semintele de mac sunt o sursa bogata de acid linoleic. Este binecunoscut faptul ca acest acid lupta impotriva afecțiunilor cardiovasculare, dar și a altor boli ale aparatului circulator. In plus, specialiștii atrag atenția ca uleiul din semintele de mac previne, dar și ajuta in tratarea cancerului de san și de colon.

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri