joi, iunie 8, 2023

Mesajul lui Ciolos pentru romani! Sunt pregatit si hotarat ca impreuna cu USR si PNL sa construiesc o guvernare responsabila, deschisa si onesta pentru urmatorii 4 ani!

Premierul Dacian Ciolos a postat, pe Facebook, un mesaj in care multumeste PNL si USR pentru sprijinul anuntat fata de platforma sa, afirmand ca este hotarat sa se implice in continuare si sa construiasca o guvernare „responsabila, deschisa si onesta” pentru urmatorii 4 ani, daca cele doua partide vor forma o majoritate, si atrage atentia ca este nevoie de continuitate, pentru ca pasii facuti in ultimul an „nu sunt ireversibili”.

Ciolos afirma ca, dincolo de reforme, Guvernul pe care il conduce a inceput un alt mod de a guverna, „sincer, onest, transparent”, care poate reda romanilor increderea in stat. Premierul spune si ca este pregatit sa se angajeze si sa-si asume o noua guvernare pentru a continua aceste politici, insa acest lucru nu este suficient.

„Tot ceea ce am facut in acest an poate fi desfacut si facut altfel in cateva luni. Amintiti-va ce s-a strigat in strada, in noiembrie 2015. Ganditi-va unde ne duc coruptia, indiferenta, minciuna. Din pacate, pasii pe care i-am facut inainte nu sunt ireversibili”, scrie Ciolos.

Premierul spune ca, pentru ca proiectele bune sa continue, viitorul guvern va avea nevoie de sustinerea unei majoritati politice solide, „formata din oameni integri, dedicati interesului tarii”, masuri care se regasesc in Platforma Romania 100. Ciolos mentioneaza ca doar doua dintre partidele care candideaza la alegerile parlamentare sustin platforma sa.

„Le multumesc pentru asta, le multumesc membrilor lor si tuturor celor care vor altceva de la politica. Le multumesc pentru ca au inteles si au avut curajul sa isi asume valori si principii pentru guvernare, inainte de orice promisiune electorala”, precizeaza premierul.

Dacian Ciolos afirma ca USR este un „partid tanar, purtator de multe sperante” si care „urmeaza sa dovedeasca trecerea de la bune intentii la fapte”. „Un partid nou, cu oameni noi, dintre care cu cativa am avut placerea sa lucrez in guvern anul acesta”, adauga Ciolos, conform News.ro.

Prim-ministrul vorbeste si despre PNL, despre care spune ca este un partid cu traditie democratica de aproape un secol si care, in ultimii 25 de ani, a trecut prin multiple transformari si evolutii.

„E un partid pe care il cunosc destul de bine. Au fost greseli, dar au fost si momente in care a aratat ca se poate transforma pentru a merge inainte. Cred ca PNL este partidul care a inceput sa inteleaga ce asteptati dumneavoastra de la clasa politica si a demarat un proces de schimbare – un prim pas asumat prin eliminarea de pe liste a candidatilor cu probleme penale, printr-o infuzie de candidati noi pentru alegerile parlamentare”, scrie Ciolos.

Premierul raspunde pe Facebook si celor care spun ca nu este hotarat si nu isi asuma lupta electorala. „Dimpotriva, sunt foarte hotarat. Sunt hotarat sa raman consecvent credintei pe care o am in viitorul acestei tari, in schimbarea de care ea are nevoie. Sunt hotarat sa nu fac compromisuri de dragul vreunei functii sau doar pentru ca „asa se face” in politica. Sunt hotarat sa-mi tin cuvantul dat si sa-mi asum cu buna-credinta partea de responsabilitate care imi revine”, explica el.

Ciolos afirma ca PNL si USR i-au propus sa il sustina pentru a continua sa conduca Guvernul daca, impreuna, vor avea o majoritate parlamentara, ceea ce este un lucru democratic.

„Votul dumneavoastra din 11 decembrie va spune asta. Daca raspunsul este pozitiv sunt pregatit si hotarat in decizia ca impreuna cu aceste partide si cu toti cei care vor ca Romania sa mearga inainte, sa construiesc o guvernare responsabila, deschisa si onesta pentru urmatorii 4 ani. imi doresc ca integritatea, transparenta in cheltuirea resurselor si luarea deciziilor, numirile in functii in temeiul competentei si profesionalismului, sa fie regula, nu exceptia sau doar teme de discurs politic”, mai spune Ciolos.

Ultimele stiri

Stiri