Acasă Stiri Mesajul ambasadorului SUA catre romani! Statele Unite sustin ferm eforturile presedintelui Iohannis pentru consolidarea justitiei si a statului de drept!

Mesajul ambasadorului SUA catre romani! Statele Unite sustin ferm eforturile presedintelui Iohannis pentru consolidarea justitiei si a statului de drept!

0
Mesajul ambasadorului SUA catre romani! Statele Unite sustin ferm eforturile presedintelui Iohannis pentru consolidarea justitiei si a statului de drept!

Ambasada SUA felicita noul guvern si noul Parlament intr-o declaratie remisa presei si anunta ca asteapta colaborarea cu premierul Grindeanu pentru dezvoltarea Parteneriatului Strategic. In aceeasi declaratie, dedicata investirii noului guvern, Ambasada avertizeaza ca parteneriatul se bazeaza pe „angajamentul fata de buna guvernare si de consolidarea statului de drept” si anunta ca sustine eforturile presedintelui Iohannis si ale institutiilor judiciare si de aplicare a legii in aceste privinte”.

Declaratia Ambasadei vine dupa ce ministrul Justitiei a declarat ca o lege a amnistiei discutata in Parlament „ar fi de bun augur” si dupa ce mai multi reprezentanti ai societatii civile si ai Opozitiei au avertizat ca guvernul si majoritatea PSD-ALDE din Parlament ar putea ataca legislatia si institutiile din justitie.

Declaratia integrala a Ambasadei SUA:

Ambasada Statelor Unite ale Americii felicita noul Guvern si noul Parlament al Romaniei. Asteptam cu interes sa colaboram cu prim-ministrul Sorin Grindeanu si cu membrii cabinetului sau pentru a dezvolta si mai mult Parteneriatul nostru Strategic, al carui scop este cresterea securitatii comune, sporirea prosperitatii reciproce a natiunilor noastre si consolidarea institutiilor democratice. Parteneriatul nostru se bazeaza si pe angajamentul fata de buna guvernare si de consolidarea statului de drept. De asemenea, Statele Unite sustin ferm eforturile presedintelui Klaus Iohannis si ale institutiilor judiciare si de aplicare a legii in aceste privinte. ii indemnam pe toti reprezentantii ramurilor executiva, legislativa si judiciara din Romania sa colaboreze pentru a continua lupta tarii impotriva coruptiei si pentru a asigura credibilitatea conducerii si institutiilor Romaniei.