joi, martie 23, 2023

Medicii din Romania recomanda! Este esential sa mancam aceste alimente in sezonul rece!

Iarna, datorita temperaturilor scazute, alimentatiei deficitare in alimente vegetale si efortului depus de organism pentru a face fata frigului suntem expusi unui risc marit de a ne imbolnavi. Cele mai frecvente probleme apar la caile respiratorii si cei mai expusi la a se imbolnavi sunt persoanele in varsta si copiii.

Cea mai usoara cale spre o viata sanatoasa o reprezinta un sistem imunitar activ, care lucreaza la eficienta maxima.

Pentru a putea trece cu bine peste perioadele solicitante sau peste anotimpul rece, organismul uman are nevoie de ajutor prin intarirea sistemului natural de aparare. Fara sistemul imunitar am fi mult mai vulnerabili si, implicit, mult mai fragili in fata oricarui factor extern.

Pe langa imunitatea innascuta exista si imunitatea care se formeaza pe parcursul vietii; ca urmare a interactiunii cu mediul inconjurator, organismul uman este supus in permanenta unor factori de risc, rolul sistemului imunitar fiind acela de protectie si de mentinere a unei stari de sanatate optime. intarirea sistemului imunitar este una din cele mai eficiente masuri la indemana oricarei persoane contra imbolnavirilor.

Ceapa, usturoiul si fructele, ce contin vitamina C si E, ne scapa de viroze si bolile de sezon. Pe langa alimentatia echilibrata, medicii recomanda sa fim atenti la cantitatea de vitamine pe care o consumam. Luate in exces, acestea ar putea dauna sistemului imunitar, in loc sa-l fortifice. Nutritionistii spun ca in aceasta perioada trebuie sa consumam peste si carne de pui de 2-3 ori pe saptamina. Din meniul zilnic nu trebuie sa lipseasca lactatele degresate, ceaiurile verzi, de musetel sau menta, legumele si fructele. Potrivit medicilor, stresul si somnul insuficient sunt factori care afecteaza si scad din imunitatea organismului. Daca apelam la vitamine in forma de pastile, atunci avem nevoie obligatoriu de o consultare a medicului, pentru a nu obtine un efect advers. Specialistii spun ca miscarea fizica este obligatorie. Chiar daca nu ne permitem un antrenament complex, macar sa facem un complex simplu de exercitii pe care sa le efectuam dimineata timp de 10 minute.

Sursa: Rador

 

Ultimele stiri

Stiri