marți, mai 30, 2023

Medicii din Romania avertizeaza! Stresul este o cauza importanta a infarctului si a accidentului vascular cerebral! 

Raspunsul la stres  este critic in situatii de urgenta,  insa acesta poate fi, de asemenea, activat si intr-o forma mai usoara. Stresul ce afecteaza psihicul pe termen lung este mai greu de gestionat si produce mai multe probleme individului. Astfel, sistemul nervos este intr-o continua presiune iar organismul pompeaza hormoni de stres  pe o perioada indelungata. Acest lucru poate uza rezervele organismului, amplifica senzatia de epuizare, slabesc sistemul imunitar al organismului si agraveaza si alte probleme de sanatate existente.

Un nou studiu realizat de cercetatorii spanioli si publicat in revista de specialitate Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychatry, arata ca situatiile stresante si agresivitatea sunt doi factori care cresc riscul de a suferi un accident vascular cerebral.

Un alt nou studiu realizat de cercetatorii spanioli si publicat in revista de specialitate Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychatry, arata ca situatiile stresante si agresivitatea sunt doi factori care cresc riscul de a suferi un accident vascular cerebral.

Tot mai multi tineri fac infarct sau accident vascular cerebral din cauza stresului, afirma medicii Serviciului Judetean de Ambulanta Hunedoara. Potrivit datelor statistice ale institutiei, varsta persoanelor este din ce in ce mai mica. Medicii apreciaza ca in afara stresului, volumul de munca foarte mare sau regimul alimentar total neadecvat este o alta cauza care a provocat scaderea varstei celor care se imbolnavesc. Potrivit medicilor de la ambulanta, media de varsta a anilor trecuti pentru astfel de cazuri era de circa 45-50 de ani. In acest an, echipajele de prim ajutor ale Ambulantei Hunedoara au intervenit la peste 51.500 de solicitari, in crestere fata de anul trecut, in conditiile in care institutia se confrunta cu un deficit de personal.

Sursa: Rador.ro

Ultimele stiri

Stiri