luni, mai 29, 2023

Medicii au fost uimiti cand au vazut ce se intampla in urma consumului de slanina!

Ani de zile am auzit cum consumul de grasimi se asemana pentru noi cu turnatul lipiciului in arterele sanguine, dar adevarul a iesit recent la iveala.  Grasimea ce era pana acum interzisa poate contribui la eliminarea plagii de pe peretii arterelor sanguine, reducand astfel riscul de afectiuni vasculare.

Cand cercetarile medicale au descoperit actiunile negative ale produselor alimentare noi, care au incer-cat sa inlocuiasca grasimile traditionale, specialistii si-au indreptat atentia catre slanina, un aliment fara E-uri, coloranti si conservanti.

Si au primit raspuns la intrebarea: de ce stramosii nostri au fost sanatosi si puternici? Ei bine, s-a dovedit ca slanina intareste sistemul imunitar. Aceasta calitate se datoreaza acidului arahidonic, care favorizeaza scaderea colesterolului, imbunatateste functiile de protectie ale organismului si, de asemenea, este necesar pentru producerea compusilor chimici responsabili pentru raspunsurile imune si reactiile inflamatorii.

* Cantitati mici de grasime sunt de folos pentru inima si vasele de sange, reglementeaza contractiile musculare ale organelor interne, inclusiv ale muschiului cardiac, si sprijina tonusul vascular.

* Fumatorii au, de asemenea, un beneficiu daca mananca putina slanina, datorita faptului ca ea contine seleniu. Acest microelement intareste sistemul imunitar si previne oxidarea in organism. Astfel, pagubele produse de tigari se reduc partial.

* Slanina incetineste si intoxicarea alcoolica, prin acoperirea peretilor stomacului cu grasime si crearea pansamentului gastric, care previne absorbtia rapida de alcool din stomac. Alcoolul trece mai departe in intestin, unde, totusi, va fi absorbit, dar treptat.

Sursa: realitatea.net

Ultimele stiri

Stiri