luni, mai 29, 2023

Masonii trag un semnal de alarma pentru Romania! Ce se intampla la noi nu se intampla nicaieri in lume

Romanii vor fi nevoiti sa-si uneasca fortele pentru un proiect de tara, iar atunci cand se va intampla, lucrurile se vor rezolva rapid, considera prof. univ. dr. Radu Balanescu, Mare Maestru al Marii Loji Nationale din Romania. insa, prof. univ. dr. Radu Balanescu atrage atentia ca nu este admisibil ca institutiile statului sa fie „atacate” si lanseaza un apel catre presa, semnaland ca ceea ce se intampla la noi nu se intampla nicaieri in lume.    

Marele Maestru al Marii Loji Nationale din Romania nu crede ca presedintele tarii si guvernul nu au un proiect de tara.

„Nu cred ca nu au. Cred ca au, cred ca marea noastra problema este sa reusim sa ne unim in jurul unei idei. Cred ca este foarte greu sa depasim niste orgolii, este foarte greu sa ne gandim ca putem sa facem niste pasi impreuna cu altii pe care la un anumit moment ii consideram dusmani si sa uitam ca poate ii suparam pe unii de la noi din partid. Interesul de tara pentru un proiect de tara trebuie sa plece de la aceste lucruri.

Eu cred ca toate aceste lucruri se discuta, s-au discutat. Este vorba despre cum pot fi puse cap la cap toate aceste forte decidente care trebuie sa se uneasca in jurul acestei idei si sunt convins ca acest lucru se vor intampla. Ne vor uni probabil problemele, ne vor uni grijile si nu vom avea ce sa facem altceva, pentru ca asta e singura solutie. si cand se unesc romanii, rezolva lucrurile rapid in sensul bun. Eu am o viziune mai optmista”, a declarat prof. univ. dr. Radu Balanescu la interviul DC News Live.

in acest context, Marele Maestru al Marii Loji Nationale din Romania, intrebat daca anticipaza o criza care ii va uni pe romani intr-un proiect de tara, avertizeaza ca ceea ce se intampla la ora actuala in Romania nu este admisibil.

„Aceasta dezbinare, care este vizibila, poate fi numita si criza. Cred ca atacurile la care sunt supuse domenii si institutiile statului roman vor genera aceasta unire in jurul unei idei. Nu este admisibil din punct de vedere democratic sa fie atacate institutia prezidentiala, institutia premierului, membrii guvernului, Parlament, serviciie de informatii, Banca Nationala. Este exclus. Sunt institutiile cele mai importante dintr-o tara. Cine le ataca, inseamna ca ataca Romania, fara niciun fel de discutie”, a opinat prof. univ. dr. Radu Balanescu.

Marele Maestru al Marii Loji Nationale din Romania, apel catre presa

Totodata, Marele Maestru al Marii Loji Nationale din Romania atrage atentia ca „Tot democratia ne invata ca trebuie sa respectam pe cei care conduc niste institutii, pentru ca au fost alesi de popor, democratic. si atunci ei trebuie respectati.

Aici, cred ca presa are un rol major. Presa de la noi cred ca isi face treaba bine, sa atraga atentia asupra unor greseli sau asupra a ceea ce se intampla, dar totul are o limita. Totul pana la a jigni, totul pana la a duce lucrurile in alta zona, pe probleme personale. Lucrurile astea nu se intampla nicaieri in lume. si credeti-ma ca nu dau bine la ceea ce se vede din afara. Lumea e informata, lumea intreaba. Aici cred ca trebuie sa avem grija. Asta inseamna o criza, cand sunt atacate aceste institutii ale statului. Aici este grav ca se intampla asta. Nu sunt eu in masura sa spun daca este ceva coordonat. Sunt institutii abilitate care cu siguranta lucreaza in a afla cum stau lucrurile in mod exact. si avem institutii abilitate de varf si foarte bine cotate peste tot in lume”, a subliniat prof. univ. dr. Radu Balanescu.

Ultimele stiri

Stiri