joi, martie 23, 2023

Masca a redevenit obligatorie in Cehia din cauza cresterii abrupte a cazurilor de COVID-19!

Autoritatile cehe au inasprit restrictiile in nord-estul tarii in urma creşterii substantiale a numarului cazurilor de COVID-19, reinstituind obligativitatea purtarii maştii şi reducând programul de functionare a restaurantelor, transmite vineri Reuters, citata de Agerpres.

Ministrul sanatatii ceh Adam Vojtech a anuntat pe Twitter ca evenimentele publice cu mai mult de 100 de participanti vor fi interzise in regiunea Moravia-Silezia, iar lucratorii transfrontalieri vor trebui sa prezinte un test negativ de COVID-19 la fiecare doua saptamâni. Barurile şi restaurantele vor fi inchise in intervalul orar 23:00-08:00.

in Republica Ceha au fost de la inceputul epidemiei 355 de decese cauzate de noul coronavirus, cu mult mai putine decât in tarile vest-europene, dar in ultimele trei saptamâni a inregistrat o creştere masiva a numarului de infectari, cele mai multe noi cazuri fiind concentrate in regiunea industriala Moravia-Silezia, frontaliera cu Polonia şi Slovacia.

in zona vizata de masuri, care include oraşul Ostrava, traiesc aproximativ 11 procente din populatia de 10,7 milioane de persoane a Cehiei.

De la ridicarea masurilor de izolare nationale impuse in luna martie, autoritatile de la Praga au promis sa evite introducerea altor restrictii la nivelul intregii tari şi sa adopte in schimb masuri de raspuns pentru limitarea focarelor regionale.

in şapte din ultimele zece zile in Cehia s-au inregistrat cel putin câte 100 noi cazuri de infectare cu COVID-19, o mare parte dintre cazuri consemnându-se in rândul lucratorilor de la compania miniera de stat OKD.

Cehia a raportat joi un numar total de 13.612 cazuri de COVID-19, dintre care 4.617 cazuri active.

Ultimele stiri

Stiri