luni, iunie 5, 2023

Marele actor Victor Rebengiuc sarbatoreste implinirea a 87 de ani

Astăzi, Victor Rebengiuc împlineşte 87 de ani. Născut la Bucureşti pe 10 februarie 1933, actorul continuă să facă roluri de referinţă pe scena Teatrului Naţional Bucureşti. Alături de Mariana Mihuţ, partenera sa de viaţă şi de scenă, joacă cu casa închisă în spectacolul „Regele moare”, în regia lui Andrei şi Andreea Grosu.

Victor Rebengiuc s-a născut la 10 februarie 1933 la Bucureşti.  „Părinţii s-au despărţit când noi, copiii, eram foarte mici. Eu aveam trei ani, iar fratele meu, Aurel, doi ani. Ne-au crescut bunicii din partea mamei, Florica şi Tudor. Ne mutam când eram mici dintr-o casă în alta, unde era chirie mai ieftină. N-a fost uşor. Tata a murit la Stalingrad, în 1942, iar eu şi fratele meu am primit o pensie de orfani de război. Se pare că de la tata, pe care-l chema Gheorghe, moştenesc talentul. Pe mine mă cheamă Victor-George, al doilea nume fiind dat după cel al lui tata“, spune el.

În perioada studiilor, cariera care se profila părea a fi cu totul alta: mai întâi Liceul militar din Predeal apoi, după reforma învăţământului din 1948, Şcoala electrotehnică din Bucureşti. În ultimul an de liceu a jucat în diferite spectacole de teatru ca amator, pentru plăcerea sa, fără a se gândi pe atunci că ar putea deveni actor – după propria mărturisire.

Totuşi, încă de pe atunci, directorul liceului l-a încurajat pe talentatul elev să dea examen la Institutul de Teatru. A încercat şi a reuşit. Comisia de examinare a fost formată din mari personalităţi ale teatrului românesc: Ion Manolescu, Aura Buzescu, Nicolae Bălţăţeanu, Ion Finteşteanu, Costache Antoniu, Gheorghe Timică. Victor Rebengiuc a devenit student şi a fost repartizat în clasa profesoarelor Aura Buzescu şi Beate Fredanov.

Citeste mai mult: adevarul.ro

Ultimele stiri

Stiri