marți, februarie 7, 2023

Marea inarmare a Romaniei! Cum arata cel mai mare plan de modernizare a armatei!

 

Vom cumpara de la firmele americane: rachete, elicoptere, avioane si transportoare blindate de 3 miliarde de dolari. Vestea buna este ca parte din aceste arme vor fi produse in fabricile noastre, iar asta inseamna locuri de munca pentru sute de oameni.

In urmatoarele 3 luni Armata Romana are de dat 3 miliarde de euro pentru inzestrare asa cum s-a angajat in fata partenerilor NATO. Din cele 8 programe multianuale 4 au fost deja demarate.

Doi la suta din PIB pentru Aparare nu se negociaza. Din 3 miliarde de euro, 40 % se duc pe inzestrare, deci Romania are un cos de cumparaturi pentru armament de 1,2 miliarde de euro pe an. Pe ce se duc? Pe sisteme anti-racheta Patriot.

Le luam in urmatoarele trei luni. Pe viitor, vom cumpara inca 36 de avioane F-16 pe langa celelalte 12. Urmeaza 45 de elicoptere de atac de la Bell, construite si in Texas, dar si la Ghimbav.

Mai luam si 200 de transportoare blindate: cateva zeci din strainatate, restul, fabricate aici, in Romania. Asadar, banii vor intra in contul firmelor americane Raytheon, Lockheed Martin, Bell si General Dynamics.

Prima achizitie, cea a unui sistem de rachete Patriot ar putea costa in jur de 3 milioane de dolari iar banii s-ar putea da in rate.

Mihai Fifor: “Mentenanta se va face in Romania la una din companiile romanesti, vedem la care, va asigur ca pana la finele anului.”

Transportoarele blindate Pirahna ar da de munca multor muncitori de la Uzina Mecanica Bucuresti pentru ca doar primele 30 din cele 227 de masinarii de lupta ar fi produse in Elvetia. Restul s-ar fabrica aici, iar statul roman ar plati in jur de 900 de milioane de dolari pentru ele.

Pentru cele 36 de avioane F16, s-ar putea aloca aproape 20 de milioane de dolari pentru fiecare aeronava de lupta, pentru ca acestea ar fi luate la mana a doua in timp ce elicopterele de atac, care se vor construi si la Ghimbav, pot costa 25 de milioane de dolari bucata.

Presedintele Iohannis a anuntat ca in Romania se vor infiinta doua noi comandamete NATO, unul pentru operatiuni speciale si unul pentru aparare cibernetica.

Klaus Iohannis: ”in cazul fortelor pentru operațiuni speciale am aprobat recent un plan robust pentru dezvoltarea acestora pentru urmatorii 10 ani si vizeaza toate elementele: integrarea in noua structura de forta a armatei, comanda si controlul, planificarea resurselor, echiparea, instruirea si cooperarea la nivel regional.”

Romania a inceput cel mai mare program de modernizare a armatei din ultimii 30 de ani.

Sursa: protv

Ultimele stiri

Stiri