sâmbătă, iulie 24, 2021

Mare atentie! Cu totii facem aceste lucruri zi de zi si ne punem sanatatea in pericol!

Cei mai multi dintre noi obisnuim sa nu mergem la toaleta fara telefon, dar nu stim ca acest obicei aparent banal ne poate pune sanatatea in pericol. Citeste in continuare pentru a afla de ce acest obicei si altele asemenea sa pot avea un efect negativ asupra sanatatii noastre.

Sunt obiceiurile pe care cei mai multi dintre noi le au,  de la rosul unghiilor, la scoaterea banilor de la bancomat. Dar ar putea ele sa iti puna sanatatea in pericol?

Iei telefonul la toaleta

Avem o veste proasta, daca obisnuiesti sa iti verifici conturile de social media in timp ce  stai pe buda. Se pare ca atunci cand iti faci nevoile, microbii sar la zeci de centimetri in aer, in toate directiile. Daca baia este publica, cel mai insalubru obiect este chiar dozatorul de hartie igienica, care este pozitionat imediat langa toaleta. Contaminarea telefonului cu germeni din urina poate fi foarte daunatoare.

Sapunul, deloc igienic

Folosesti sapun solid? Renunta la el. Noile orientari date de Institutul National pentru Sanatate si Excelenta (NICE) recomanda utilizarea apei caldute si a sapunului lichid pentru spalarea mainilor. Sapunul solid este plin de bacterii, iar atunci cand este folosit de mai multe persoane, riscul de contaminare creste… de multe ori este plin de bacterii E. Coli.

Bancomatele sunt pline de… materii fecale

Da, ai citit bine. Se pare ca peste 50% dintre touch-screenurile publice sunt infectate cu materii fecale. Asa ca data viitoare cand folosesti un bancomat, spala-te pe maini cu simt de raspundere.

Apasarea butoanelor de la lift

Butonul de la lift, cel pentru parter, este cel mai frecvent folosit de cei care utilizeaza elevatorul. Se pare ca cel mai adesea, pe acest buton se gaseste virusul paragripal. Pregateste-ti gelul antibacterian!

Alimentarea masinii cu benzina

O pompa de benzina s-ar putea sa nu fie primul lucru care iti vine in minte atunci cand te gandesti la lucrurile cele mai murdare, dar imagineaza-ti cat de multi alti soferi si-au pus mainile pe ele, unii imediat dupa ce au venit de la toaleta, fara a se spala pe maini inainte.

Rosul unghiilor

Sub unghii se pot ascude tot felul de „delicii“ dezgustatoare. Bacteriile, cum ar fi Salmonella si E. Coli, prospera in spatiul stramt, cald, dintre deget si unghie, si apoi, pe masura ce rozi unghiile, isi croiesc drum in gura ta. Delicios, nu?

Sursa: romaniatv.net

Ultimele stiri

Stiri