Mare atentie cand fierbi fasolea! Cele mai multe gospodine fac greseala care ne poate pune sanatatea in pericol!

1292

 

Fasolea este una dintre cele mai sanatoase legume si majoritatea dintre noi mancam cu placere preparatele din fasole, mai ales in timpul postului. Citeste in continuare pentru a afla care este greseala pe care o faci atunci cand fierbi aceasta leguma si care ne poate pune sanatatea in pericol.

Un cercetator american a explicat cum trebuie consumata de fapt fasolea pentru a ne bucura de toate proprietatile sale.

Leguminoasele – fasolea, soia, nautul, lintea, mazarea – sunt bogate in minerale, insa, potrivit specialistului, organismul nostru asimileaza aproximativ jumatate din cantitatea nutrientilor.

De obicei, gospodinele care fierb leguminoasele uscate repeta mereu aceleasi greseli. In primul rand, fiind legume deshidratate, timpul de fierbere va fi mai lung daca sunt puse la fiert ca atare. De aceea, este recomandat sa o lasati la inmuiat cateva ore, de preferat peste noapte, la frigider.

O alta greseala pe care multe persoane o comit este faptul ca nu schimba apa niciodata cand fierb fasolele ori la a doua apa o pun rece. Este total gresit, deoarece boabele vor ramane tari, indiferent de cat au stat la fiert.

Combinati apa clocotita cu apa filtrata si turnati peste fasole pana acoperiti complet boabele. Faceti asta cu o zi inainte de a gati propriu-zis fasolea si puneti vasul intr-un loc cald.

Pastrati apa fierbinte intr-un termos si pe masura ce boabele absorb apa, completati din nou pana sunt acoperite complet.

Sursa: realitatea.net