joi, martie 30, 2023

Mananci porum fiert? Cat de sanatos crezi ca este pentru organismul tau?

Acest aliment are si o serie de beneficii pentru sanatate, intrucat furnizeaza organismului substante nutritive indisponibile acestuia, precum sintosterolul, acizii grasi si esterici, saponinele si alcaloizii, sigmasterolul si alte glucide solubile.

Ce poate fi mai delicios, vara, decat un porumb fiert? Daca mai punem la socoteala si faptul ca acest aliment iti mentine inima sanatoasa, dar si ficatul, rinichii si sistemul nervos, acesta n-ar trebui sa lipseasca din alimentatia ta. Si, surpriza: faptul ca ingrasa este doar un mit.

Porumbul fiert este o sursa bogata de fibre, acid folic, magneziu, fosfor, mangan, vitamina C, vitamina B1 si vitamina B5.

Scade riscul atacurilor de inima

Magneziul, unul dintre compusii porumbului fiert, scade drastic riscul de atac de inima. Porumbul fiert este recomandat sa se regaseasca si in dieta femeilor insarcinate si asta datorita faptului ca acest aliment contine si acid folic. Stim despre acesta din urma ca ajuta la dezvoltarea si regenerarea celulelor, fiind in special important in primele saptamani de dezvoltare a bebelusului din burtica.

Previne cancerul la plamani

O alta substanta benefica din compozitia porumbului este beta-cryptoxanthin, un caroteneid eficient in prevenirea cancerului la plamani. Asa ca, daca vei introduce acest aliment in dieta ta, vei tine aceasta crunta boala departe de tine.

Nu ingrasa

Faptul ca porumbul ar ingrasa este doar un mit. Din contra! Nutritionistii spun ca boabele de porbum sunt indicate in curele de slabire. Daca tineti o dieta, puteti sa consumati fara grija porumb fiert la prima gustare a zilei sau, de ce nu, chiar la micul-dejun.

Te scapa de insomnii

Daca suferi de insomnie, esti permanent obosit, ai greturi destul de des sau nu mai stii cum sa scapi de durerile de cap ce persista de ceva timp, fa o cura cu porumb fiert pe durata a doua saptamani si toate acestea vor fi doar o amintire.

Reduce viteza de imbolnavire a tuturor organelor

Nu in ultimul rand, consumul de porumb pe o durata mai mare de 25 de zile poate determina o crestere cu pana la 7-8% a lungimii totale a retelei de vase de sange capilare. Care este efectul? Mai putine toxine in organism. In plus, reduce viteza de imbolnavire a tuturor organelor.

Sursa: clicksanatate.ro

Ultimele stiri

Stiri