luni, mai 29, 2023

Majoritatea romanilor fac aceste greseli cand se spala pe dinti! Afla daca tu le faci si care sunt consecintele!

Fiecare dintre noi cunoastem importanta periajului dentar zilnic, dar nu toti stim cu sa-l efectuam corect. Foarte multi dintre noi facem anumite greseli atunci cand ne spalam pe dinti, cele mai multe din obisnuinta. Iata ce ar trebui sa cunosti despre un periaj dentar corespunzator.

Periajul dentar este un obicei pe care ar trebui sa-l constientizam pana in momentul in care el devine un gest reflex, o obisnuinta. Executat de doua ori pe zi, periajul dintilor este metoda cea mai simpla prin care putem pastra sanatatea dintilor si a parodontiului gingival.

Periajul de seara este poate cel mai important periaj dentar si ar trebui sa fie ultimul lucru pe care-l faceti inainte de culcare. Orice ati manca ulterior, interdentar si in cavitatea bucala raman resturi care fermenteaza in timpul noptii, dand nastere unui mediu acid, favorabil dezvoltarii cariilor, a depunerilor de tartru ce pot duce in final la boli gingivale ale caror complicatii pot provoca pierderile dentare. In ceea ce priveste periajul de dimineata, specialistii au pareri diferite, insa va recomandam sa fie efectuat dupa ce luati micul dejun, pentru a fi eficient si a oferi protectie maxima.

Care sunt si cum pot fi remediate?

Neglijenta si lipsa informatiei sunt, de cele mai multe ori, factorii principali in ceea ce priveste greselile in periajul dentar. Iata cateva dintre cele mai frecvente erori, dar si sfaturi pentru a le indrepta.

Periuta de dinti necorespunzatoare

Alegerea corecta a unei periute de dinti se face in functie de tipul periutei. Acestea pot fi cu peri moi, medii sau tari (low, medium, hard). Se recomanda in general utilizarea unei periute de tip „medium”, ai carei peri prezinta o rigiditate si elasticitate potrivita. Prin actiunea lor asupra dintilor si gingiei, sa curete placa dentara si sa nu raneasca gingia. Manerul trebuie sa fie confortabil, sa va permita utilizarea cat mai usoara a periutei. Trebuie luata in considerare si capacitatea de deschidere a gurii, astfel incat periuta sa incapa si sa poata fi folosita fara probleme. Gradul de inclinare al perilor nu este important.

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri