luni, februarie 6, 2023

Maghiranul – O planta traditionala romaneasca poate vindeca 7 probleme grave de sanatate!

Maghiranul este o planta minunata, utilizata atat in bucatarie cat si in medicina naturista. Aceasa planta a fost simbolul fericirii folosit de catre romanii si grecii antici. In cele ce urmeaza vom afla cateva dintre secretele beneficii pe care le ascunde aceasta planta aromatica.

Maghiranul, cunoscut sub denumirea de mageran, madiran sau macran, este o planta medicinala cu reale calitati terapeutice in numeroase afectiuni digestive si nervoase. Specialistii in fitoterapie spun ca efectele relaxante ale plantei se datoreaza uleiurilor volatile pe care le contine.

Planta este bogata in vitaminele E, K, fier, calciu, mangan, acizi fenolici, flavone si uleiuri esentiale. Toti acesti compusi ii confera maghiranului proprietati antispasmodice, antifungice, antalgice, puternic antibacteriene, calmante, sedative, hipotensive si vasodilatatoare.

Folosita sub forma de infuzie calmanta, are efectul unui somnifer, dar e indicata si in crampele stomacale sau in colici. Aceasta planta medicinala este insa contraindicata persoanelor hipertensive, pacietilor cu stari febrile si femeilor insarcinate.

Tulpinile si frunzele uscate ale maghiranului sunt folosite la prepararea de infuziilor, pulberilor si tincturilor, iar din florile proaspete se extrage un ulei esential galben-verzui, cu miros penetrant, de camfor, scrie bzi.ro. Partile aeriene ale maghiranului contin ulei volatil format din terpinen, pinen, sabinen, carvacrol, precum si acizi grasi, triterpene, flavonoizi.

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri