joi, martie 23, 2023

Mafia din Sanatate, luata in vizor de DNA! Este prioritatea numarul unu!

Noul sef al structurii fanion a DNA-ului si-a spus inca de la inceput prioritatile si nu a facut nici un secret ca tinteste sa loveasca adanc Mafia din Sanatate.

„In momentul in care incepi sa cunosti firmele care sunt mari importatori de echipamente medicale, care sunt modalitatile prin care unii furnizori maresc artificial pretul, care sunt mecanismele si unde le poti gasi, ce alte dosare au fost solutionate, cine cu cine este prieten, care functionar din Ministerul Sanatatii cunoaste un importator de produse medicale, cum ia mita aceasta categorie de functionari, continuand specializarea si incercand sa obtinem informatii din mai multe surse, cu informatii mai bune si pe care sa stii cum sa le folosesti, cred ca o  creasca eficienta, pentru ca e o zona care doare pe toata lumea. Daca am putea sa contribuim, sa diminuam la un nivel semnificativ frauda din Sanatate, asta chiar s-ar cunoaste! Procentul cu care se supraevalueaza achizitiile cred ca e ceva mai mare decat la infrastructura”!, a spus procurorul Marius Bulancea atunci cand a fost audiat in cadrul CSM.

Jurnalistii de la National sustin ca au intrat in posesia informatiei potrivit careia ”prioritatea numarul unu a lui Marius Bulancea este declansarea atacului final la coruptia generalizata din sistemul sanitar. Iar pentru ca sortii de izbanda ai mega-operatiunii pregatite cu minutiozitate de catre DNA in aceste zile sa creasca semnificativ, se pare nu doar ca vor fi alocate toate resursele logistice necesare, dar de acum inainte nu se va mai lucra „dosar cu dosar”. Pentru ca, in vederea optimizarii zecilor de anchete separate care se miscau extrem de incet pana acum, se va constitui un singur dosar, care sa priveasca „infractiunile complexe de coruptie” din cadrul sistemului sanitar”, adica un fel de DNA in cadrul DNA cu tinta clara pe domeniul Sanatatii.

Ultimele stiri

Stiri